Valea Jiului este în topul național al olimpicilor Kaufland

kaofalnd olimpicsProiectul educațional „Olimpiadele Kaufland”, desfășurat la nivel național, cu premii de peste două milioane de euro și-a desemnat câștigătorii etapei finale.

În lista şcolilor fruntaşe în olimpiada responsabilităţii sociale se află şi cinci unităţi de învăţământ din judeţul Hunedoara. Este vorba despre Colegiul Naţional de Informatică „Traian Lalescu”, Colegiul Tehnic „Matei Corvin” din Hunedoara, Colegiul Tehnic „Mihai Viteazu” din Vulcan, Şcoala Gimnazială nr. 2 din Petroşani și Şcoala Gimnazială din Petros, care au câștigat fiecare câte 20.000 de euro.

Proiectul Olimpiadele K a mobilizat 1.190 de instituții de învățământ din întreaga țară. După câteva luni de muncă în echipă, coordonare, mii de activități desfășurate și încărcate pe platforma onlinewww.olimpiadelek.ro, 103 echipe formate din elevi creativi și profesori pasionați de schimbare socială, fruntași ai olimpiadelor implicării în comunitate vor fi recompesați pe măsură, cu premii în valoare de 2.090.000 de euro. Pentru a fi câștigătoare, unitățile de învățământ au format echipe de elevi și dascăli și au desfășurat acțiuni de diferite categorii pentru care au primit punctaje. Întreg procesul de selecție a câștigătorilor a avut la bază un sistem electronic. Programul a reprezentat o competiție națională care şi-a propus să încurajeze desfăşurarea de activităţi educaţionale în şcoli, în afara orelor de curs, pentru a stimula, în rândul copiilor şi tinerilor, creativitatea, talentul, spiritul civic, lucrul în echipă şi alte abilităţi. S-a adresat tuturor instituțiilor de învățământ public din România: grădinițe, școli elementare, gimnaziale sau licee. 

Locul întâi va fi premiat cu 40.000 de euro, locul doi cu 30.000 de euro, iar următoarele 101 școli din clasament vor fi recompensate cu câte 20.000 de euro fiecare.

Premiile vor fi folosite pentru proiecte dedicate unităților de învățământ, investiții care să aducă îmbunătățiri școlilor sau actului educațional.

„Demarat ”Din toată inima pentru România”, programul Olimpiadele Kaufland este unul de succes și a fost primit cu entuziasm de către profesorii și elevii participanți. Cu toții s-au implicat activ în reușita fiecărui proiect, au pus în scenă piese de teatru, festivaluri de muzică și dans și au învățat ce înseamnă să eficientizeze consumul, dar nu numai. Au învățat să fie o echipă, să urmărească un obiectiv și să-l atingă cu succes. Ne bucurăm că am putut susține comunitățile locale”, a declarat Nicolai Bingenheimer, Director General Achiziții Kaufland România.

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.