Liberalii hunedoreni se raliază protestului salariaților de la CEH

mintiaUn număr de 25 de lideri sindicali și angajați de la termocentrala Mintia au intrat luni dimineața în greva foamei, în fața sediului administrativ, solicitând demisia conducerii companiei, pe care o acuză de faptul că a dus societatea la starea de insolvență de acum. În paralel, în curtea termocentralei, peste 100 de angajați au declanșat un protest spontan încă de la prima oră de program. Între timp, numărul celor care au ales această formă extremă de protest este în continuă creștere.

”Cerem demisia conducerii complexului, inclusiv a consilierilor, pentru că din cauza lor suntem în această situație”, a declarat, pentru AGERPRES, președintele Sindicatului Liber Independent Electrocentrale Deva, Mircea Crișovan. Potrivit acestuia, oamenii sunt nemulțumiți și de faptul că firma de insolvență desemnată ca administrator special al CEH a denunțat unilateral contractul colectiv de muncă și cer reglementarea acestei situații.

În plus, se solicită anularea unei decizii a conducerii CEH prin care personalul din termocentralele Mintia și Paroșeni este trimis, prin rotație, în șomaj tehnic, energeticienii apreciind că hotărârea ar trebui aplicată și în sectorul minier, neafectat de această măsură.

bogdan tamapuProtestului salariaților de la termocentrala Mintia li s-a raliat și deputatul Bogdan Țâmpău, președintele PNL Hunedoara. Acesta a declarat astăzi că demersul salariaților CEH este unuo extrem, cauzat de o succesiune nepermisă de evenimente generate de indolența și neprofesionalismul echipei manageriale a Complexului Energetic Hunedoara. ”Solicitarea de demitere a întregii echipe de conducere o consider a fi legitimă și necesară. Îmi exprim îngrijorarea față de posibilitatea ca acest demers să devină unul de durată. În acest moment, demisia echipei de conducere a complexului ar demonstra nu doar asumarea unei responsabilități evidente, ci și o minimă empatie față de victímele incompetenței și a partizanatului demonstrate de ani de zile de cei care s-au succedat la conducerea CEH. Situația trebuie rezolvată cât mai rapid, astfel încât sănătatea celor care au ales această formă extremă de protest să nu fie pusă în pericol” a declarat Bogdan Țâmpău, președintele PNL Hunedoara. 

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.