Prologul Zilei Mondiale a Apei la Apa Serv Valea Jiului

ziuaapei1Câțiva zeci de copii din clasa a IV-a de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” au fost astăzi oaspeți ai Apa Serv Valea Jiului, într-o inedită acțiune organizată, în parteneriat cu Asociația Petro Aqua din Petroșani, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, sărbătorită la nivel global în data de 22 martie.

Coordonatorii Asociației Ecologice Petro Aqua organizează, de ani buni, activități cu copiii pentru a marca sărbătoarea apelor. ”În general, obișnuiam să organizăm activități ecologice împreună cu copiii, constând în strângerea deșeurilor de pe cursurile apelor din zona Petroșaniului. Acum am ales o altă formă de educație și am vizitat, cu copiii, stația de epurare a apelor uzate de la Dănuțoni (Aninoasa), în cadrul unui proiect comun derulat cu cei de la Apa Serv, sub același generic prin care de ani de zile noi sărbătorim Ziua Mondiaă a Apei: Respectând creația, respecți Creatorul !”, spune Imre Suchanek, președintele Asociației Petro Aqua.

ziuaapei2Grație acestui proiect, copiii de la Colegiul Național Mihai Eminescu au avut ocazia de a vedea la fața locului cu se realizează procesul de epurare a apelor uzate într-una din cele mai moderne instalații de acest tip din România, aflată în patrimoniul Apa Serv Valea Jiului. De-a lungul turului educațional, elevii au fost însoțiți de directorul general al Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram și de Șeful Departamentului Exploatare, Cristian Ionică, de la care au aflat nu doar toate detaliile tehnice ale procesului de epurare a apelor uzate din Valea Jiului, ci și răspunsuri la diverse alte întrebări legate de circuitul apei, de la izvoare și până la robinetele din apartament.

La final, gazdele au luat ”catalogul” și după ce au verificat cunoștinele acumulate de elevi în urma acestei activități, au dau verdictul: Toți copiii și-au însușit lecția deschisă și merită nota 10 cu felicitări ! Drept pentru care, pentru fecare participant, Apa Serv Valea Jiului a oferit o diplomă de merit și câteva cadouri simbolice.

ziuaapei3”Cred cã astfel de actiuni trebuie sã fie în atentia noastrã în fiecare zi. Trebuie sã le arãtãm oamenilor și, în primul rând, copiilor, ce înseamnã cu adevărat, în viața fiecărui om, apa. Cred cã în acest mileniu, apa este o problemã foarte mare și vom vedea exact ce se va întâmpla în viitor cu gestionarea resurselor de apă ale planetei. Astãzi  le-am arătat copiilor cum funcționează și ce înseamnă o stație de epurare, pentru ca ei să vadă și să înțeleagă exact care este circuitul apei în natură și, astfel, să respecte resursele de apă la adevărata lor valoare”, a declarat si Costel Avram, director general SC Apa Serv.

Apa Serv Valea Jiului va derula o acțiune similară și mâine, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei. De data aceasta, va fi rândul unei grupe de elevi de la Școala europeană ”IG Duca” să viziteze stația de epurare a apelor uzate de la Dănuțoni.

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.