Apa Serv sărbătorește astăzi Ziua Mondială a Apei

avram pnlApa Sev Valea Jiului sărbătorește astăzi, asemeni tuturor operatorilor de servicii de alimentare cu apă potabilă din România și din lume, Ziua Mondială a Apei (World Water Day).

Instituită oficial în urma Conferinței Națunilor Unite asupra mediului înconjurător de la Rio de Janeiro (Brazilia) din 1992, prin adoptarea Rezoluției 47/193, Ziua Mondială a Apei își propune sensibilizarea populației planetei asupra provocărilor cu care se confruntă managementul resurselor de apă, având în vedere creșterea cererii de acces la apă și la serviciile în domeniu.

”În ceea ce privește operatorul serviciilor de alimentare cu apă potabilă din Valea Jiului – SC Apa Serv Valea Jiului SA Petroșani – avem satisfacția de a putea marca Ziua Mondială a Apei de cu convingerea că aproape 100% din cetățenii din aria noastră de operare au, în acest moment, acces la apă potabilă de cea mai bună calitate”, spune directorul general al Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram.

Pentru a ajunge la o astfel de performanță, operatorul serviciilor de alimentare cu apă potabilă din Valea Jiului a înțeles potențialul major al utilizării fondurilor europene. Astfel, dacă în urmă cu un deceniu, încă existau foarte multe zone, urbane sau rurale, din perimetrul acestei regiuni în care cetățenii nu beneficiau de apă curentă – un serviciu necesar pentru siguranța și confortul oamenilor și obligatoriu pentru statutul European al țării noastre – în prezent doar câteva zone izolate nu sunt încă racordate la rețeaua publică de alimentare cu apă potabilă. ”Peste 40 de milioane de euro au fost utilizate, în acest scop, în prima etapă a proiectului European privind extinderea rețelelor de apă și canalizare din Valea Jiului, în cadrul unui proiect de succes nu doar pentru noi, ci apreciat la nivelul întregii țări și dat drept exemplu de bune practice în utilizarea fondurilor europene de către oficialii europeni”, spune Costel Avram, directorul operatorului de apă din Valea Jiului.

În aceeași direcție, Apa Serv Valea Jiului întâmpină Ziua Mondială a Apei, aducând beneficiarilor săi vestea că se află într-o etapă avansată a procedurilor pentru atragerea altor 90 de milioane de euro din fonduri ale Uniunii Europene, pentru modernizarea rețelelor de apă și canalizare din portofoliul său operațional. ”Suntem primul operator din România care este deja pregătit pentru a depune aplicația de finanțare către organismele europene pentru acest proiect în urma căruia calitatea serviciilor prestate de Apa Serv va fi la nivelul celor din oricare alt stat occidental”, explică directorul general Costel Avram.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, conducerea Apa Serv Valea Jiului mulțumește tuturor beneficiarilor săi, partenerilor și întregului colectiv de salariați pentru bunele relații consfințite în relațiile de colaborare din anul precedent. ”Vă asigurăm că ne propunem să rămânen același partener serios, preocupat de creșterea constantă a calității serviciilor oferite populației din Valea Jiului așa cum ne dorim să păstrăm poziția noastră de seriozitate în relațiile cu toți partenerii și beneficiarii. Tuturor, de Ziua Mondială a Apei le transmitem ”La mulți ani !”, transmite Costel Avram, directorul Apa Serv Valea Jiului.