Copiii din Vulcan se pregătesc pentru colectarea selectivă a deșeurilor

pregoterm1Câteva sute de copii din clasele a IV-a de la unitățile de învățământ din Vulcan și Aninoasa participă la proiectul educațional derulat de societatea locală de gospodărie Pregoterm SA Vulcan, în parteneriat cu Primăria municipiului Vulcan și societatea EcoRom Ambalaje București.

Cea de-a șasea ediție consecutivă a acestui proiect a demarat astăzi la Vulcan, elevilor fiindu-le prezentate efectele benefice ale colectării selective a deșeurilor.

În cadrul acestui program educațional, elevii din clasele a IV-a vor studia, în timpul unor ore de studiu opțional, elemente legate de modul și importanța colectării selective a deșeurilor. În acest sens, organizatorii programului ”Ne învaă școala să colectăm selectiv” au pus la dispoziția elevilor și cadrelor didactice materialele de studiu necesare (un mic manual și un caiet de specialitate). ”Este vorba despre un curs cu 6 lecții care vizează aspecte ce țin de colectarea selectivă a deșeurilor. La finalul acestor cursuri, elevii vor avea ocazia să viziteze stația de sortare a deșeurilor de la Vulcan, una dintre cele mai moderne din județul Hunedoara și, în urma unei evaluări asupra temelor studiate, vom acorda premii tuturor participanților la acest proiect. Ceea ce este și mai important este că, din experiența edițiilor anterioare ale acestui proiect, am constatat că elevii care au participat în programul nostru educativ, au devenit mult mai conștienți de importanța colectării selective a deșeurilor, mulți dintre ei fiind eficienți agenți de comunicare în rândul familiei și cercului lor de prieteni pe acest subiect”, spune Marius Danci, directorul Pregoterm SA Vulcan, inițiatorul acestui proiect.

pregoterm2La evenimentul prilejuit de lansarea celei de-a VI-a ediții a acestui program au participat și edilii municipiului Vulcan, Gheorghe Ile – primarul municipiului Vulcan respectiv Cristian Merișanu – viceprimar, dar și reprezentantul Agenției pentru Protecția Mediului de la Deva.

”O spun cu toată convingerea că dacă astăzi Vulcanul se numără printre orașele cele mai curate din județul nostru și dacă eficiența colectării selective a deșeurilor este recunoscută de partenerii noștri și de inspectorii de mediu, acest lucru se datorează, în bună parte și faptului că, de 6 ani, derulăm acest program educațional cu copiii de la școlile gimnaziale. Am constatat cu satisfacție că pentru acești copii, păstrarea curățeniei și colectarea selectivă a deșeurilor nu reprezintă doar un slogan și sunt foarte mulțumit de faptul că reușim să formăm o generație de tineri pentru care curățenia și respectul față de mediul înconjurător reprezintă deja reguli clare de conviețuire în comunitate”, explică Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

pregoterm3Programul ”Ne învață școala să colectăm selectiv” va fi finalizat în cursul lunii mai, când va avea loc diseminarea rezultatelor.

Pentru ca, dincolo de aspectele teoretice ale proiectului, copiii să poată înțelege și practic cum stau lucrurile în ceea ce privește colectarea selectivă a deșeurilor, organizatorii le-au oferit, la finalul întâlnirii de astăzi, câte o plăsuță cu dulciuri și sucuri ambalate în hârtie, pungi de plastic și doze de aluminiu. Elevii au fost provocați să experimenteze testul recipientelor de colectare selectivă pentru a arunca ambalajele produselor primite la containerul corespunzător. Potrivit dascălilor care au supravegheat acest prim test, experimentul a fost unul reușit în proporție de 100%. Semn că la Vulcan colectarea selectivă devine tot mai mult un mod de viață, cel puțin în rândul tinerei generații.

pregoterm4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pregoterm5

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.