Locuințe noi pentru 150 de familii, la Vulcan

dinca1Nu mai puțin de 150 de familii din municipiul Vulcan vor putea să aibă parte, încă din acest an, de locuințe, după ce Primăria municipiului Vulcan a început efectiv lucrările de refuncționalizare a complexului de clădiri de la fosta garnizoană militară Dincă, prin transformarea acestora în apartamente și garsoniere sociale.

Proiectul este finanțat din fonduri atrase de Primăria municipiului Vulcan de la Ministerul Dezvoltării egionale și Administrației Locale. Potrivit primarului municipiului Vulcan, ing. Gheorghe Ile, în cadrul acestui nou proiect de investiții derulat la Vulcan cele 3 imobile ale fostei unități militare (C1, C2 și C3) vor fi transformate în locuințe sociale. Acest contract a fost semnat încă din luna iulie a a nului 2014, iar în septembrie 2015 au fost lansate licitațiile pentru proiectarea și, mai apoi, execuția lucrărilor, iar la finalul anului 2015, Primăria Vulcan semnat contractul de finanțare pentru primul corp de clădire.

dinca2”Ca urmare a recompartimentării încăperilor, la nivelul unui cămin vor fi 50 de locuințe: garsoniere și apartamente cu două sau trei camere. Toate locuințele vor avea bucătărie și baie proprie. Locuințele vor fi dotate la standardul celor de la G8 și G10, însă au avantajul că sunt mult mai spațioase”, spune primarul Gheorghe Ile.

Acesta atrage atenția că proiectul este unul multianual, dar precizează de asemenea, că în paralel cu lucrările de la primul cămin comisia pentru locuințe va face și primă selecție pentru stabilirea familiilor care vor locui aici, în funcție de problemele sociale ale solicitanților.

dinca4” Iată că proiectul de transformare a fostei unități militare în locuințe sociale devine realitate. Pornesc în această prezentare a proiectului cu o precizare, pentru toți cetățenii care este posibil să fi fost dezinformați pe acest subiect: La Dincă Primăria investește pentru locuințe sociale. Orice speculație care să producă o eventuală confuzie în rândurile cetățenilor, care să atribuie acestui proiect o altă destinație decât cea de locuințe sociale, trebuie demontată prin evidența lucrurilor, așa cum sunt ele stabilite prin contractul de finanțare”, mai arată Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Primul bloc de locuințe sociale din cele 3 preconizate a fi amenajate la Dincă va fi dat în folosință încă din acest an.

dinca5

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.