”Cetățeanul european al anului 2011”, pe Drumul Crucii în Peștera Bolii

pesterboliiSpațiul spiritual al Peșterii Bolii – unul dintre cele mai apreiate obiective turistice din Valea Jiului – a fost astăzi scena unui eveniment religios de excepție. Organizat de Parohia romano-catolică din Lupeni, Fundația ”Sfântul Francisc” din Deva și Asociația Petro Aqua din Petroșani, evenimentul a prilejuit refacerea unui inedit drum al Crucii în Peștera Bolii.

La eveniment, alături de numeroși credincioși romano-catolici, a luat parte preotul franciscan Csaba Böjte, fondatorul Fundației ”Sf.Francis” din Deva, cel care a avut în grijă, de-a lungul anilor, peste 2300 de copii și care a fost distins, în anul 2011 de cptre Parlamentul European, pentru întreaga sa activitate, drept ”Cetățeanul european al anului 2011”. Alături de acesta, la slujba religioasă oficiată în fața ”altarului” natural din Peștera Bolii de către părintele paroh Attila Marthy e la Parohia romano-catolică din municipiul Lupeni, la eveniment au participat câteva zeci de credicnioși, n cea mai mare parte copii și tineri.

Potrivit participanților, slujba ținută în Peștera Bolii în Săptămâna Luminată a fost una de excepție și a fost urmărită cu sufletul la gură de cei prezenți.

pesterabolii1

pesterbolii2

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.