Ministerul Energiei stabilește un nou orizont de închidere a minelor din Valea Jiului: 2024

em livezeniPrintre soluțiile identificate de statul român pentru soluționarea insolvenței CEH se numără și decizia de separare a activităților de extracțe a cărbunelui de cele de producție a energiei în termocentrale. În plus, pentru a putea continua activitatea din minerit pe principii economice care să conducă la acoperirea cheltuielilor din minerit, Ministerul Energiei studiază oportuntatea trecerii tuturor exploatărilor miniere din Valea Jiului pe programe de închidere, singurele care permit acordarea de subvenții din partea statului.

În acest sens, liderul sindical Adrian Jurca de la mina Livezeni, precizează într-o postare publică făcută astăzi pe Internet că deja a primit, în cursul zilei de 22 martie 2016, o adresă de la Ministerul Energiei, în care este informat asupra următoarei situații: ”Ministerul Enegiei va promova, împreună cu autoritatea competentă, Agenţia pentru Resurse Minerale, proiectul Hotărârii de Guvern privind închiderea minelor, în conformitate cu prevederile Legii Minelor nr.82/2003 , cu modificările şi completările ulterioare, în baza Planurilor de Încetare a activităţii întocmite de către titularul licenţei de exploatare, în cazul de faţă Complexul Energetic Hunedoara (CEH). „

Potrivit liderului sindical, pentru E M Livezeni. acest Plan de Încetare a Activităţii are ca dată de finalizare anul 2024.

***

PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.