Sute de credincioși din Vulcan au participat la ”Marșul pentru viață”

marsulvietiiCâteva sute de cetățeni ai Vulcanului au participat astăzi, de la mic la mare, la modul inedit prin care a fost marcată în acest oraș ”Ziua Pământului”. Astfel, la inițiativa preoților ortodocși Zgârcea Mănăsuc, Mircea Braicău, Nuță Nicolae și Ionel Onuț – inițiativă susținută și de autoritățile administrației publice locale vulcănene – sute de credincioși au parcurs străzile orașului în cadrul unui simbolic marș pentru viață.

Scopul declarat al acestei forme de participare publică a fost cela de a semnala, în mod public, rolul și importana familiei în comunitate, de a trage un semnal de alarmă asupra fenomenului avorturilor, al necesității implicării active a comunității în promovarea valorilor creștine ale familiei și în protecția copiilor și a femeilor.

Prezent la eveniment, primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile a declarat că vulcănenii au punctat această zi printr-o acțiune organizată împreună cu bisericile ortodoxe din municipiu, cu enoriașii acestora, acțiune care are ca mesaj esențial, ocrotirea Vieții, a Copilului (prin militarea împotriva avortului), a Familiei – ca nucleu al societății, a Femeii expusă la prea multă violență domestică. ”Plimbarea pe care am făcut-o în compania viceprimarului Cristian Merișanu, a colegilor din consiliul local, a preoților și concitadinilor mei, a fost un bine-meritat prilej de reflectare a tuturor acestor stringențe ale perioadei prin care trecem, care se rezumă la două cuvinte: OCROTIM VIAȚA. Mesajele de astăzi vor prinde contur în programe locale pe care reprezentanții bisericilor ortodoxe și le vor asuma alături de noi și de ceilalți exponenți ai societății civile”, a dat asigurări primarul Gheorghe Ile.

La rândul său, viceprimarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu apreciază că ”marșul organizat în parteneriat cu comunitatea ortodoxă din Vulcan a atras foarte multă ume și, în mod special, foarte mulți tineri, semn că familia, copiii și femeile sunt importante pentru noi toți.”

”Marșul pentru viață” de la Vulcan s-a desfășurat pe traseul cuprins între biserica din lemn din centrul orașului – Bulevardul Mihai Viteazu și Biserica ortodoxă din centrul vechi (de la popicărie).

MARSUL PENTRU VIAȚĂ DE LA VULCAN / GALERIE FOTO:

Această prezentare necesită JavaScript.

Fotografii preluate din pagina de facebook a Parohiei Centru Vechi Vulcan

***

 

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.