PNL Lupeni explică de ce administrația Resmeriță este obligată să-i execute pe beneficiarii de ajutoare de urgență

branduse pnlPotrivit unei declarații prezentate pe o rețea de socializare de către președintele PNL Lupeni, Constantin Brâdnușe, în ultimii ani n-a fost scrutin electoral la Lupeni, fără să existe suspiciuni că primarul Cornel Resmeriță ar fi cumpărat voturi de la cetățenii Lupeniului, folosind în acest scop resurse financiare de la bugetul local.

”Este adevărat, deși au existat de fiecare dată plângeri, în acest sens, la Poliție și chiar la DNA, anchetele nu au sancționat neregulile. Au făcut însă acest lucru inspectorii Curții de Conturi. Raportul de control al Curții de Conturi din 2012 a devoalat faptul că nu mai puțin de 4375 de persoane au beneficiat de la Primărie, la dispoziția primarului Cornel Resmeriță, de ajutoare medicale în valoare de peste 18 miliarde de lei vechi, fără a depune, în acest sens, documente justificative”, spune Constantin Brândușe.

Liderul PNL Lupeni arată că, la vremea respectivă, a făcut la rndu său public acest lucru, în campania electorală pentru alegerile locale din 2012 dar și cu multe alte ocazii. ”I-am avertizat atunci și pe funcționarii din Primărie și pe Consilierii locali să nu dea curs unui astfel de demers fără a avea acoperirea legală corespunzătore. Așa cum i-am avertizat și pe oameni că pentru câteva sute de lei primiți în prag de alegeri, pot risca să-i returneze ulterior, înzecit. Din nefericire, am avut dreptate !”, spune Brândușe.

O decizie a Curții de Apel Alba Iulia, dar și una pronunțată deja de acum un an de Tribunalul Hunedoara, arată că ajutoarele de urgență acordate de Primăria Lupeni în perioada de dinainte de anul 2012 sunt nelegale. Potrivit sentinței judecătorilor, administrația locală de la Lupeni este acum obligată să recupereze aceste sume de bani, de la toți cei peste 4000 de beneficiari, în general oameni în vârstă, oameni cu venituri reduse, pensionari sau chiar oameni cu probleme de sănătate.

”Din punct de vedere social și mai ales uman, regret sincer acest deznodământ trist pentru oamenii care au crezut în promisiunile primarului Resmeriță și au încasat, fără temei legal, acești bani. Însă trebuie să înțelegem cu toții că bugetul public nu este ”pușculița” primarului, cum nu este nici portmoneul unui singur om care cheltuie, după bunul plac, resursele comunității pentru a culege simpatia cetățenilor sau votul acestora. În ceea ce mă privește, cred cu tărie că numeroasele probleme sociale ale cetățenilor din orașul nostru trebuiesc tratate cu responsabilitate. Avem obligația să acordăm ajutoare sociale semenilor noștri aflați, cu adevărat la nevoie și tocmai pentru a putea ajuta oamenii care au cu adevărat nevoie de sprijinul nostru, al tuturor, nu putem permite decredibilizarea rolului ajutorului social, așa cum din păcate a reușit să facă domnul Resmeriță. Pe viitor, ca primar, îmi propun ca toate situațiile de ajutor social pe care le semnalează direcția de specialitate din Primărie să fie atent analizate împreună cu consilierii locali, pentru fiecare caz în parte, astfel încât ajutoarele de urgență să ajungă exact la acele persoane care au nevoie de acestea”, mai arată Constantin Brândușe, candidatul de primar al PNL pentru Primăria Lupeni în cadrul alegerilor locale din iunie 2016.

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.