Din rețetele bunicii Nuța / Furtună în deşert

bunicaNu vă speriaţi! Nu am început să scriu despre război într-o rubrică destinată bucătăritului, dar acesta este numele unei prăjituri nou apărute, pe care am preparat-o şi care mi s-a părut deosebit de gustoasă. Drept pentru care vă ofer şi dumneavoastră reţeta acestui desert de excepţie.

Prăjitura se compune din două blaturi, cremă şi glazură.

Pentru primul blat avem  nevoie de 6 gălbenuşuri de ou care se freacă spumos cu 200 grame zahăr. Se adugă apoi 4 linguri de apă clocotită, un plic praf de copt, 150 grame făină, 2 linguri cacao şi spuma de la 6 albuşuri de ou. Blatul se coace într-o tavă dreptunghiulară, se lasă la rece şi, mai apoi, se taie în jumătate.

Pentru blatul alş doilea este nevoie de spuma de la 5 albuşuri de ou la care se adugă 200 grame zahăr, 3 linguri făină, praf de copt şi 250 grame nucă prăjită şi tăiată felii. Se coace şi acest blat într-o tavă dreptunghiulară, la foc mic.

Crema este puţin mai laborioasă.  5 gălbenuşuri se freacă spumos cu 200 grame zahăr şi se fierb pe aburi până se îngroaşă. Separat se prepară o budincă de vanilie cu 350 ml lapte şi două plicuri de zahăr vaniliat. Cele două creme răcite se amestecă împreună cu 250 grame unt frecat spumos.

Se trece mai apoi la asamblarea prăjiturii: jumătate din primul blat, cremă, apoi al doilea blat, din nou cremă şi cealaltă jumătate din blatul 1. Deasupra, prăjitura se îmbracă cu o glazură de ciocolată obţinută din topirea pe aburi a 150 grame ciocolată cu lapte, a unei linguri de unt şi a unei linguri de lapte.

Poftă bună vă dorește… BUNICA !

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.