La Petrila a început în forță ”Luna curățeniei”

PetrilaLa Petrila se află în plină desfășurare ”Luna Curățeniei”. Vorbim despre o amplă campanile de curățenie demarată la inițiativa primarului Ilie Păducel care-și dorește, în acest fel, să pregătească orașul așa cum se cuvine pentru întâmpinarea marii sărbători a creștinătății, care este Paștele. ”În fiecare casă, primăvara, înainte de Sfintele Paște, oamenii gospodari își primenesc gospodăriile, își curăță grădinile și își înfrumusețează cu flori ocolul. Pentru că Petrila este casa noastră comună, a tuturor petrilenilor, ne-am propus să demarăm această
amplă acțiune de curățenie general și înfrumusețare a orașului, pentru a pregăti sărbătirea Învierii Domnului”,
spune Ilie Paducel, primarul orașului Petrila.

În acest sens, pe toate străzile din Petrila, angajații Primăriei, ai societății locale de gospodărie Edil Urban, dar și foarte mulți cetățeni care au răspuns chemării la acțiunea civică lansată de autoritățile locale, acționează pentru curățirea spațiilor verzi și a pomilor, la repararea mobilierului stradal și la plantarea de flori. Florile care sunt plantate acum în orașul Petrila, și a căror prezență contribuie la estetica orașului provin chiar din serele Edil Urban-ului petrilean, repuse în funcție în urmă cu mai bine de un an, modernizate și în cursul anului trecut și exploatate acum la capacitate maximă.

Programul ”Luna curățeniei” la Petrila urmează să fie finalizat la data de 22 aprilie, dată până la care primaul orașului Petrila speră că toaletarea tuturor pomilor din oraş, văruirea tulpinilor acestora şi plantarea a cel puţin 200 de pomi ornamentali noi, amenajarea tuturor
parcurilor din localitate şi plantări de florii, repararea mobilierului stradal peste tot unde e cazul, reamenajarea locurilor de joacă pentru copii şi repararea mobilierului sau a jocurilor destinate acestora, plus o completare la obiectele sau jocurile existente, repararea şi vopsirea unde este cazul a semnelor de circulaţie, repararea şi completarea coşurilor de gunoi stradale, curăţarea de vegetaţie uscată şi mizerie a albiilor apelor curgătoare de pe raza localităţii, să fie tot atâtea probleme rezolvate.

”Sunt convins că la capătul acestei perioade și a acestei acțiuni care îmbină spiritul civic cu cel de voluntariat, Petrila va fi pregătită să primească Lumina Sfintelor Paşti”, mai spune Ilie Păducel, primarul orașului Petrila.