Aur pentru INSEMEX la Salonul Internațional al Inventicii și Cercetării

insemex111Instituție etalon a cercetării științifice din România, INCD INSEMEX Petroșani și-a înscris și în acest an numele printre câștigătorii Salonului Internațional al Cercetării, Inovării și Inventicii ”Pro Invent 2016” care a avut loc, de curând, la Cluj Napoca.

Ediția a XVI-a a acesui eveniment a consemnat participarea unui număr record de peste 60 de universități, institute, centre și stațiuni de cercetare, firme, asociații ale inventatorilor ori persoane fizice din România, Belarus, Republica Moldova și Iran. Au fost prezentate peste 350 de proiecte cuprinzând o serie de invenții și inovații, din domenii diverse, de la noi specii de plante la protecția mediului, de la tehnica de calcul la telecomunicații, ori de la securitate industrială și până la soluții de recuperare a materialelor utile rare din halde.

Potrivit directorului general al INSEMEX Petroșani, dr.ing. George Artur Găman, institutul de cercetare-dezvoltare din Valea Jiului a prezentat, la ediția din acest an a Salonului Internațional al Cercetării, Inovării și Inventicii un pachet de 6 invenții purtând semnătura cercetătorilor săi. Invențiile pe care le-am prezentat la Salonul de la Cluj vizează barierele de securitate din spațiile cu pericol și atmosferă explozivă, noi metode de aeraj și determinări în minerit, cercetări în domeniul propagării undelor în cazul exploziilor, metode de salvare în medii toxice”, arată George Artur Găman, directorul general al INCD INSEMEX Petroșani.

Remacabil este faptul că toate cele 6 invenții prezentate de cercetătorii INSEMEX la Salonului Internațional al Cercetării, Inovării și Inventicii de la Cluj au întrunit, în urma atentei evaluări a unui juriu competent și exigent, condițiile necesare pentru a fi premiate. Astfel, trei dintre proiectele cercetătorilor de la Petroșani au fost recompensate cu ”Premiul de Excelență”, în timp ce alte 3 au obținut ”Medalia de aur”.

gaman”Desigur, aceste rezultate reprezintă o mândrie dar și o confirmare a eforturilor și a muncii noastre specifice, așa cum însăși participarea colegilor noștri la acest eveniment important a însemnat o nouă bună oportunitate pentru schimbul de informații și prezentarea lucrărilor de cercetare elaborate în cadrul instituției, dar și stabilirea de noi parteneriate cu colegi din țară și de peste
hotare din domeniu
l cercetării științifice”, a declarat George Artur Găman.

Directorul general al INSEMEX Petroșani mai arată că dezvoltarea acestor invenţii a implicat angrenarea de colective de cercetare
multidisciplinare, la realizarea lor fiind cooptaţi specialişti din toate domeniile de activitate ale institutului. ”Prin natura activităţii noastre, invenţiile la care se lucrează în momentul de faţă urmăresc în principal îmbunătăţirea gradului de securitate şi sănătate în muncă, prin asigurarea protecţiei la explozie în toate domeniile industriale în care este probabilă apariţia unei atmosfere explozive. Practic, toate ramurile industriei sunt afectate, pentru că pericolele de la atmosferele explozive apar într-o gamă largă de procese şi operaţii. Cu siguranţă, soluţiile tehnice de prevenire, protecţie şi limitare a exploziilor elaborate de cercetatorii INSEMEX vor fi la fel de apreciate, acestea putând fi aplicate cu succes în industrie”, mai spune George Artur Găman.

Rezultatele obținute de cercetărorii INSEMEX la ediția din acest an a Salonului ”Pro Inventica” de la Cluj se înscriu, de asemenea, în obiectivul prestigioasei instituții de cercetare din Valea Jiului care și-a propus ca ridicarea performanțelor științifice să fie însoțită de o creștere a vizibilității naționale a și internaționale a institutului. În acest sens, anul 2016 va aduce noi provocări similare pentru echipa INSEMEX, care privește însă cu optimism fiecare nouă provocare de acest fel.

insemex

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.