Senatorul Vochițoiu cere monitorizarea și preîntâmpinarea răspândirii virusului A/H1N1

vochitoiu foto nouSenatorul UNPR Haralambie Vochițoiu a depus astăzi la Parlament o interpelare adresată minustrului Sănătății, prin care solicită informații referitoare la monitorizarea și preîntâmpinarea răspândirii virusului A/H1N1, după ce la nivel național au fost semnalate mai multe cazuri grave de îmbolnăviri cu virusul gripal.

Vă prezentăm interpelarea depusă de senatorul Vochițoiu la Senat.

Domnule Ministru,

În luna decembrie vă semnalam necesitatea aplicării unor măsuri suplimentare pentru combaterea gripei în județul Hunedoara prin campania de imunizare desfășurată în sezonul rece, tinând seama de schimbările climatice, urbanizarea județului cât și problemele economice existente aici. Atrăgeam cu acel prilej atenția asupra creșterii cu câteva sute a numărului persoanelor diagnosticate cu  infecţii acute respiratorii sau cu pneumonii față de sezonul precedent.

Iată că purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara ne informează că doar în săptămâna 21martie – 27 martie 2016 numărul infecţiilor acute respiratorii înregistrate pe teritoriul judeţului Hunedoara a fost de 1573 de cazuri, din care pneumonii 489 de cazuri. Mai grav este că s-a constatat prezența virulului gripal AH1N1, înregistrându-se 3 decesuri. Ultimul dintre acești cetățeni, din municipiul Orăștie, diagnosticat cu acest virus extrem de periculos a decedat. Starea pacientului s-a agravat după ce a făcut insuficienţă respiratorie, fiind trimis la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara. Medicii timişoreni l-au intubat, dar din nefericire, duminică noaptea hunedoreanul a decedat.

Stimate Domnule ministru, reținem cu inima strânsă că în anul 2009 pandemia de gripă porcină a produs doar în țara noastră un număr de 5990 de cazuri diagnosticate și 82 de persoane decedate. La nivel global, acesată boală gripală ușoară, care prezenta o mortalitate relativ scăzută, a cauzat moartea a aprox. 18.500 de victime. Totodată, trebuie să avem în vedere că ineficiența sistemului nostru de prevenție a făcut ca atunci să înregistrăm mai multe decese decât toate țările vecine României luate la un loc.

Ținând seama de datele precizate, vă rog să ne comunicați dacă prin intermediul Institutului Cantacuzino din București sunt asigurate mijloace suficiente de producere a  vaccinului antigripal în vederea unei eventuale escaladări a situației și a unei campanii împotriva virusului A/H1N1. Fiind încredințați că veți monitoriza cu atenție această problemă și că veți lua toate măsurile necesare pentru preîntâmpinarea eventualelor epidemii, vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm de toată colaborarea noastră.

Senator UNPR

Haralambie Vochițoiu

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.