Sute de credincioși din Valea Jiului au participat la Anul Jubiliar al Milostivirii Divine, la Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia

Catedrala-Romano-CatolicaPe data de 3 aprilie 2016, a avut loc un pelerinaj la Catedrala Romano-Catolică Sf. Mihail din Alba Iulia, cu ocazia Anului Jubiliar al Milostivirii Divine. La acest eveniment au participat un număr de 400 de persoane de diferite confesiuni religioase, enoriași din localitățile Vulcan, Aninoasa, Petroșani, Petrila și Lonea, veniți pentru a primii spiritual milostivirea Divină.
Cu acest prilej, părintele rector Ft. Korom Imre – Gyö rgy a făcut o prezentare succintă a catedralei și a istoriei orașului Alba Iulia. Este o senzație deosebită să te afli în tumultul istoriei, să descoperi o frumusețe specială a lăcașului de cult ce numără peste o mie de ani, lucrările de restaurare recente punând în valoare acest vestigiu extraordinar. Prezentarea a fost urmată de o slujbă religioasă deosebită. Enoriașii au pătruns în lăcașul de cult prin poarta Milostivirii Divine, iar ceremonia religioasă a fost celebrată de părintele Varga Rezső, unul din preoții de suflet ai comunității din Petroșani și nu numai. Au concelebrat părintele paroh al comunității noastre Msgr. Szász János, părintele rector Korom Imre-György, părintele paroh al comunității din Vulcan, Voiculescu Cristian, părintele paroh al comunităților Petrila și Lonea, Dávid Zoltán și părintele capelan Ruști Alexandru.
La sfărșitul ceremoniei religioase pelerinii s-au rugat pentru bucuria cerească a Arhiepiscopului Ardealului, Márton Áron după care au închinat un pahar de vin bisericesc, pentru sărbătorirea unei zile extraordinare.
Programul a continuat prin vizitarea cetății Alba Carolina, încărcată de mii de ani de istorie. Recentele lucrări de reamenajare au dat roade, astfel am putut întâlni persoane de toate vârstele în plimbare printre zidurile cetății. Cerul însorit a sporit senzația de beatitudine ce ne-a
însoțit întreaga zi.
Pelerinajul a fost organizat de părintele Msgr. Szász János și Parohia Romano-Catolică din Petroșani. Pelerinii au încheiat ziua spirituală cu o rugăciune de mulțumire Lui Dumnezeu pentru o zi extraordinară.
Kakucs Emilia-Magdalena
***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.