CEH urmează să fie inclus pe lista beneficiarilor OUG 36/2013 privind veniturile acordate personalului disponibilizat

sediul cehMinisterul Energiei a scos în dezbatere publică pe pagina sa de internet un proiect de Ordonanță de Urgență pentru completarea anexei la Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.36/2013,  privind aplicarea în perioada 2013-2018 a unor măsuri de protecție socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare. Acest act prevede adăugarea în anexa OUG 36/2013 a Societății Complexul Energetic Hunedoara și a Companiei Naționale a Uraniului.

Ministerul Energiei manifestă o preocupare intensă față de situația celor două companii și a angajaților acestora, astfel încât, conform OUG 36/2013, angajații disponibilizați vor putea beneficia de următoarele drepturi:

  1. indemnizaţie de şomaj, stabilită potrivit reglementărilor legale în vigoare;
  2. un venit lunar de completare pentru anumite perioade, în funcție de vechimea în muncă;
  3. plăți compensatorii pentru protecția socială a salariaților disponibilizați și pentru atenuarea impactului, asigurând astfel condițiile pentru activitatea de formare profesională, recalificare, specializare, perfecționare, în scopul asigurării reintegrării pe piața muncii.

Complexul Energetic Hunedoara (CEH) este cel mai mare agent economic din Valea Jiului și din județul Hunedoara, fiind singura societate care furnizează agent termic în orașele din Valea Jiului și în municipiul Deva. Compania are o putere instalată de 1.225 MW, fiind cel mai mare producător de energie electrică din partea de nord-vest a României.