Primarul Petroșaniului despre Ziua Internațională a Romilor

tiberiuiacobridziAstăzi este Ziua Internațională a romilor, marcată în fiecare an la 8 aprilie, după ce delegații la cel de-al IV-lea Congres al Uniunii Internaționale a Romilor, care s-a desfășurat la Varșovia în 1990, au stabilit această sărbătoare a romilor din întreaga lume.

Data a fost aleasă în amintirea zilei de 8 aprilie 1971, când a avut loc, lângă Londra, prima reuniune la nivel internațional a reprezentanților etniei rome, ocazie cu care au fost puse bazele unei organizații internaționale a romilor, denumită ”Uniunea Internațională a Romilor” (IRU), care, începând cu anul 1993, are statut de organizație consultativă pe lângă Organizația Națiunilor Unite. Scopul acestei zile este acela de a atrage atenția societății asupra problemelor cu care se confruntă romii, pentru îmbunătățirea situației educaționale și, deopotrivă, pentru revendicarea drepturilor civile ale romilor.

La Petroșani, primarul localității, Tiberiu Iacb Ridzi apreciază că Ziua Internațională a Romilor este o zi în care cele mai importante cuvinte care se pot rosti pentru această comunitate sunt cele legate de susținerea educației, a integrării sociale și promovării tuturor valorilor culturale și tradiționale pe care etnia romă le are.Asistența socială de stat oferită membrilor marginalizați ai acestei etnii trebuie conjugată cu programe educaționale, pe care liderii romilor le pot accesa în continuare în parteneriatul cu administrația publică locală, care a fost și rămâne un partener important al organizațiilor non-guvernamentale ale romilor. Prezența reprezentanților acestora în legislativul Petroșaniului este necesară ca element de legătură directă între Consiliul Local , Primărie și membrii etniei rome. Fiind o zi de sărbătoare pentru romi, le doresc să se bucure, să fie sănătoși și plini de speranță”, a declarat, cu acest prilej, primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.