Adrian David: ”Stațiunea turistică Straja va beneficia, în maxim doi ani, și de un necesar sistem de canalizare”

david cjStațiunea turistică Straja face încă un important pas înainte în dezvoltarea unei infrastructuri de calitate, menită să crească gradul de confort al turiștilor, după ce Consiliul județean Hunedoara și-a dat acordul de a sprijini finanțarea unui proiect prin care va fi realizat aici un sistem modern de canalizare și evacuare a apelor uzate.

”Am aprobat, în ședința Consiliului județean din luna martie, susținerea unui proiect de investiții pentru stațiunea turistică Straja, unde încă din acest an, operatorul de apă și canalizare din Valea Jiului va începe o investiție proprie în realizarea unui sistem de canalizare, investiția fiind avizată și susținută de Consiliul județean Hunedoara dar și de Primăria municipiului Lupeni”, a declarat Adrian David, președintele Consiliului județean Hunedoara, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc vineri la Petroșani.

Președintele Consiliului județean Hunedoara arată că în prezent, lipsa unui sistem de canalizare în stațiunea turistică Straja are un puternic impact negativ asupra desfăşurării normale a activităţilor turistice.  David spune că de la data construirii primelor cabane şi pensiuni în Straja, apele uzate se elimină doar în fose septice, majoritatea construite fără niciun plan sau proiect, şi care nu pot fi golite din cauza accesului greu în zonă a vidanjelor. ”În multe situaţii, deversarea apelor uzate se face direct în sol, existând riscul permanent al producerii îmbolnăvirilor. De asemenea lipsa unui sistem de canalizare, generează mari dificultăţi de autorizare a funcţionării unităţilor de cazare şi de alimentaţie publică din Straja”, expică Adrian David..

Potrivit unui proiect de hotărâre adoptat de Consiliul județean Hunedoara, investiția pentru realizarea rețelei de canalizare din stațiunea Straja cuprinde mai multe obiective. Primul dintre acestea (tronsonul 1), care ar urma să fie realizat prin finanțarea Consiliului județean Hunedoara, curpinde preluarea într-o conductă colectoare din polietilenă de înaltă densitate a tuturor ramificațiilor sistemului de canalizare. Valoarea acestui prin tronson de lucrări este de 2.424.930 lei.

Directorul general al Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram precizează, la rândul său, că un al doilea tronson de lucrări prevede realizarea unui sistem de canalizarea din PVC, care va deversa în colectorul principal al municipiului Lupeni de pe strada Liliacului și, de aici, mai departe, în colectorul ce transportă toate apele uzate din zona de vest a Văii Jiului la stația de epurare Dănuţoni. Această componentă de investiții are o valoare estimat de  1.742.813 lei și ar rma să fie realizată prin contribuția financiară a autorităților locale din municipiul Lupeni.

În fine, un al treilea tronson de lucrări vizează realizarea efectivă a reţelei de canalizare din interioriul staţiunii, cu branșarea tuturor cabanelor și caselor de vacanță, urmează să fie realizată în mod direct de SC Apa Serv Valea Jiului, în cadrul unor lucrări de investiţii efectuate din sursele proprii ale operatorului regional de apă.

”Ne dorim să începem cât mai curând această investiție, cel puțin pe tronsonul care intră n responsabilitatea Consiliului județean și estimez că, undeva cel târziu înaintea debutului sezonului de iarnă din 2017 întreaga lucrare să fie finalizată iar Straja să beneficieze, astfel, de ridicarea ștachetei în ceea ce provește infrastructura de turism”, mai arată Adrian David.

 

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.