Radiografii fotografice la Muzeul Civilizației Dacice și Romane de la Deva

2016 04 08 Afis expo FotografieMuzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în colaborare cu Asociația „Aladin” din Deva, organizează luni, 11 aprilie 2016, vernisajul expoziției intitulate „Radiografii – o poveste fotografică”. Evenimentul va avea loc începând cu ora 12.00, la sediul instituției situat în Palatul Magna Curia.

Expoziția va cuprinde lucrări aparținând lui Petrișor Crăciunoiu, Marius Peptan și Horia Trânc, trei cunoscuți fotografi hunedoreni care vor fi prezentați publicului prezent la vernisaj de către Prof. Univ. Dr. Dorel Găină de la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca. La eveniment va fi prezent și poetul Daniel Dăian, membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Potrivit curatorului expoziției, dr. Cristina Mitar de la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, prin acest demers se propune „o nouă abordare a expozițiilor de artă prin asocierea vizualului cu poeticul, a viziunii fotografice cu imaginarul poeziei. Ne propunem să unim talente cu manifestări artistice diferite și aparent incompatibile într-o singură poveste.”