Încă o săptămână de înscrieri pentru Crosul Cetății Regale a Hațegului

foto Larisa Duţă4Perioada de înscriere pentru participarea la cea de a doua ediţie a Crosului Cetăţii Regale a Haţegului a fost prelungită până la data de 17 aprilie 2016. Voluntarii pentru Geoparc, organizatorii evenimentului au luat această decizie datorită interesului neașteptat de mare înregistrat în rândul iubitorilor de sport în natură și de evenimente de conștientizare culturală. Din acest motiv, toţi cei interesaţi să participe la cros pot accesa formularul online disponibil pe site-ul www.dragdehateg.org până la sfârşitul acestei săptămâni.

 Evenimentul se va desfăşura în perioada 22 – 23 aprilie 2016, pe traseul de acces  spre ruinele Cetăţii Regale a Haţegului, scopul său principal fiind acela de a atrage atenția într-un mod pozitiv asupra stării în care se află acest monument.

Vineri, 22 aprilie, în zona „Popasul Zimbrul”, va avea loc MiniCrosul “Adaconi” adresat copiilor şi tinerilor cu vârste de până la 17 ani și desfășurat în parteneriat cu Colegiul Național „I. C. Brătianu” Hațeg. Competiţia se va desfăşura pe șapte categorii de vârstă:

 • A) Categoria open sub clasa a V-a;
 • B) Clasele a V-a și a VI-a fete;
 • C) Clasele a V-a și a VI-a băieți;
 • D) Clasele a VII și a VIII-a fete;
 • E) Clasele a VII și a VIII-a băieți;
 • F) Clasele a IX-a și a X-a fete;
 • G) Clasele a IX-a și a X-a băieți.

Pentru fiecare categorie sunt puse în joc câte un set de premii I, II și III constând în produse de papetărie Adaconi.

Pe parcursul desfăşurării competiţiei, copiii şi tinerii care aşteaptă startul pentru categoria lor de vârstă sau care au finalizat deja proba sunt invitaţi să participe la patru ateliere DacoArt pregătite de sponsorul principal Adaconi. Astfel, participanţii care sunt elevi până în clasa a IV-a pot participa la atelierul intitulat „Decorează un magnet pentru frigider!”. „Realizează un breloc și o brățară!”  este atelierul adresat elevilor din clasele a V-a și a VI-a, „Creează o ramă foto și păstrează o amintire!” este destinat celor din clasele a VII-a și a VIII-a, iar elevii din clasa a IX – a şi a X-a pot participa la atelierul „Personalizează-ți șapca!”.

Sâmbătă, 23 aprilie, se va desfăşura Crosul Cavalerilor “Geraico”, adresat tinerilor de peste 17 ani şi adulţilor, fără limită de vârstă. Startul se va da de la „Popasul Zimbrul”, iar sosirea și festivitatea de premiere vor fi organizate în centrul orașului Hațeg. Categoriile pe care se va desfăşura competiţia sunt:

 • A) 17 – 30 de ani feminin;
 • B) 17 – 30 de ani masculin;
 • C) 31 – 50 de ani feminin;
 • D) 31 – 50 de ani masculin;
 • E) peste 50 de ani feminin;
 • F) peste 50 de ani masculin.

Primii trei clasaţi în cadrul fiecărei categorii vor fi recompensaţi astfel: premiul I – 500 de lei; premiul II – 300 de lei și premiul III – 100 de lei.

Informaţii despre competiţie și regulamentul concursului sunt disponibile accesând site-ul www.dragdehateg.org şi pe pagina de facebook Crosul Cetăţii Regale a Haţegului.

Evenimentul este organizat de Voluntarii pentru Geoparc prin Asociaţia Drag de Haţeg, în colaborare cu Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului – Universitatea din Bucureşti şi este sprijinit de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara, Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” Haţeg, Asociaţia Centrul de Resurse pentru Acțiune Locală, Asociația TIOS, Asociația You+, Destinația de Ecoturism Țara Hațegului-Retezat şi Primăria oraşului Haţeg. Sponsorii principali ai evenimentului sunt Adaconi s.r.l. şi Geraico Prodcom s.r.l., iar sponsori sunt Rolux s.r.l, Rogard s.r.l., Roben s.r.l., Narodot Construct s.r.l., Dey Security, Aqua Sara şi Popas Turistic Zimbrul Haţeg.