Tiberiu Iacob Ridzi: ”Forța unei familii este dată de credința în Dumnezeu”

bodnariu1Sute de oameni din municipiului Petroșani s-au alăturat, sâmbătă, 18 aprilie 2016 protestului pașnic inițiat de Bisericile Evanghelice din întreaga țară, în semn de solidaritate cu familia Marius și Ruth Bodnariu, familie a căror 5 copii au fost luați abuziv de către statul norvegian.

”Până la această oră nu sunt clare și explicabile câteva aspecte privind toată procedura de confiscare a celor 5 copii: forța extremă și abuzivă a Barnevernet; lipsa unor evidențe de abuz fizic sau psihic; presiuni asupra mamei (Ruth) să declare că tatăl (Marius) este abuziv cu ea și astfel își va primi copiii; amenințări la adresa lui Marius să nu facă public cazul, riscând să nu-și mai vadă copiii niciodată. Astfel de metode și atitudini ne determină să acuzăm Barnevernet, implicit statul norvegian de lipsă de transparență, de amenințări și intimidări asupra familiei, asupra avocaților care se implică în aceste cazuri (unii dintre ei rămânând fără licență), de tentative de mușamalizare. Prin aceasta manifestatie aducem în fața opiniei publice abuzurile care se petrec în Norvegia, țară considerată model de civilizație. Denunțăm acțiunile abuzive, iraționale și inumane față de o familie normală, creștină. În același timp vrem să atragem atenția tuturor românilor care vizitează Norvegia împreună cu copiii, că se expun pericolului de a li se confisca copiii în baza unor motive banale care în alte țări civilizate nu sunt de natură să pericliteze sănătatea fizică și psihică a copiiilor”, a declarat pastorul Medrea Iov Corneliu, organizator al evenimentului care a avut loc în multe localități ale județului Hunedoara.

Acestei acțiuni i-a subscris, printre alții, și primarul municipiului Petroșani. Tiberiu Iacob Ridzi consideră că mesajul de fond al celor ce au participat, la Petroșani și peste tot în țară, la acțiunea de susținere a familiilor Bodnariu și Nan pentru recuperarea copiilor, de fapt conține un altul la nivel mult mai profund: acela că forța unei familii este dată de credința în Dumnezeu, în Iubirea sa infinită, în puterea de a trece cu bine prin orice provocare a vieții. ”Felicit familiile Petroșaniului care au simțit nevoia să transmită din forța, iubirea și puterea lor, o parte care să susțină familiile de români din Norvegia, pentru ca să-și poată primi copiii înapoi în sânul familiei, unde să-i crească în liniște și bucurie”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi.

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.