Tinerii și sărbătorea primăverii la Petroșani

ziuaverde11Peste 600 de copii de la toate școlile și colegiile din municipiul Petroșani au ales să participe la ediția din acest an a tradiționalului eveniment civic prin care Primăria Petroșani, în parteneriat cu Asociația Casa Po Urbis marchează ”Ziua Verde”. Lor li s-au adăugat anul acesta și membri ai Consiliului Consultativ al Tinerilor, grație cărora evenimentula prins mai multă viață.

Anul acesta, acțiunilor clasice de ecologizare derulate cu acest prilej, li s-au adăugat și câteva concursuri spotive și de divertisment, care au mutat centrul de interes al activitților din Ziua Verde în zona de agrement Brădet, redată oamenilor în urmă cu câțiva ani grație unui proiect de modernizare finanțat din fonduri europene accesate de administrația locală.

La Brădet, anul acesta, tinerii s-au întrecut în cadrul unor inedit competiții de cros și orientare turistică, iar pentru cei mici au fost organziate conursuri de desene pe asfalt. Pentru că și vremea a ținut cu organizatorii, Ziua Verde s-a întins pe parcursul aproape întregii zile, competițiile sportive fiind urmate și de un recital artistic al celor mai talentaț dintre tinerii Petroșaniului. Pentru că Ziua Verde înseamnă și ecologie, dar și pentru a transmite un mesaj de comportament civilizat tuturor celor care utilizează zonele de picnic din jurul Petrșaniului, tinerii au încheiat ziua în cadrul unei firești acțuni de ecologizare a zonei de agrement Brădet.

La eveniment a fost prezent și primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi. ”Le mulțumesc pentru că au răspuns și anul acesta invitației noastre și îi felicit că pentru câteva ore au respirat aerul curat din pădurea Brădetului. Mulțumesc domnilor profesori care ne-au ajutat să organizăm toate aspectele legate de competițiile sportive și concursul de desene pe asfalt, membrilor Asociației Pro Parâng care s-au ocupat de concursul de orientare turistică, voluntarilor de la Crucea Roșie, membrilor asociației Casa Pro Urbis, membrilor Consiliului Consultativ al Tinerilor și nu în ultimul rând echipei din primărie”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi.

Ziua Verde – ediția 2016, la Petroșani / GALERIE FOTO:

Această prezentare necesită JavaScript.

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.