Jurnaliștii Văii Jiului au luat atitudine pentru viitorul regiunii

jurnalistÎntre jurnaliștii Văii Jiului și minerii din cel mai important bazin carbonifer al României s-au stabilit, în mod firesc, de ani de zile, relații de parteneriat care înbrăcat forma unei firești solidarități. Noi, jurnaliștii, am fost și am rămas pentru minerii Văii Jiului, nu doar niște prieteni ai acestora ci și un port-drapel al năzuințelor ortacilor de pe întreg cupșrinsul Văii Jiului.

De pe o astfel de poziție de încredere, am simțit nevoia de a fi, cu gândul, cu fapta și chiar cu propria noastră persoană alături de minerii Văii Jiului, de întreaga Vale a Jiului, într-un moment de cumpănă extrem de delicat. Atunci când toți ceilalți au simțit că au ajuns la capăt de linie, la limita oricărei forme de a-și striga dreptul la un viitor, dreptul la viață, jurnaliștii Văii Jiului au găsit puterea de a ieși în stradă pentru încă un strigăt de protest. Un protest ”mut”, însă cu atât de categorice înțelesuri.

Pentru ce care nu au înțeles gestul nostru, am redactat și câteva explicații:

”Da, ştim că sunteţi obişnuiţi cu noi ALTFEL. Ne vedeţi doar cu pixurile în mână, în spatele camerelor de luat vederi sau cu aparatele de fotografiat agăţate de gât. Şi da, dumneavoastră vorbiţi, iar noi ascultăm şi apoi scriem. Astăzi a fost ALTFEL. O oră a noastră pentru NOI. Pentru NOI – toţi locuitorii judeţului Hunedoara care dincolo de categoria socio-profesională pe care o reprezentăm conştientizăm importanţa individuală a fiecăruia în parte. Şi pentru asta am înţeles să nu rămânem nepăsători în redacţii.

Timp de 60 de minute am aşteptat, în faţa Complexului Energetic Hunedoara, să fim „luaţi la întrebări”. Cine? Ce? Cum? Pentru ce? De ce acum? Nu a „îndrăznit” nimeni să ne întrebe „cât indică ora Hunedoarei”. Am sesizat doar câteva siluete după perdele şi câţiva paparazzi care fotografiau din afara perimetrului peste care ne-am trezit „proprietari”. Dobândisem „drepturile de autor”
Aşa că astăzi am fost MUŢI, într-un protest fără cuvinte. Ştim, după atăţia ani de documentare, că sunteţi obişnuiţi cu o altă cultură a protestelor. Dar trebuie să vă informăm şi că activitatea noastră se bazează pe argumente şi pe probe, aşa că – dincolo de „muţenia afişată în curtea CEH”- noi VORBIM. ŞI o vom face şi prin acest PROTOCOL pe care vi-l propunem. Un PROTOCOL pentru VIITORUL DEMN AL HUNEDORENILOR.

Noi, jurnaliştii din Valea Jiului, judeţul Hunedoara, simţim, vedem, semnalăm şi avertizăm că cel mai mare duşman al zilei de mâine este PASIVITATEA. HUNEDOARA nu are vârstă, nici de majorat, nici de pensionare. Cum HUNEDOARA nu este doar a unuia sau a altuia. Este a noastră a tuturor celor care trăim şi muncim zi de zi aici. Fiecare minut „dormit” peste programul normal „de somn” înseamnă un kilometru parcurs pe drumul pierzaniei. Şi odată ajunşi aici nu este loc de întors.

De aceea, ACUM când orice acţiune civică este aruncată în derizoriu, am decis să intervenim NOI – cei în care vedeţi formatorii de opinie. Avem şi noi un punct de vedere individual, dincolo de informaţiile care „ne sunt servite în documentare”. Şimţim realitatea, vedem greşelile, înţelegem pericolele, semnalăm derapajele şi avertizăm – de data aceasta – prin voce unică:
NU VĂ MAI PREFACEŢI CĂ MUNCIŢI PENTRU HUNEDORENI! Iar voi, toţi cei care – alături de noi – suntei HUNEDOARA –
NU MAI ACCEPTAŢI SĂ FIŢI MANIPULAŢI! Şi da, acesta a fost doar începutul. Ne vom revedea…”

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.