Liderul Alianței pentru Hunedoara crede că pentru judeţul Hunedoara există soluţii, trebuie doar aplicate!

borc1Liderul Grupului parlamentar al U.N.P.R din Senatul României, Vochițoiu (președinte fondator al Alianței pentru Hunedoara), a avut astă și o întrevedere cu Viceprim-ministrul și Ministrul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, Costin Grigore Borc şi cu Secretarul de Stat în Ministerul Energiei, Corina Popescu.
Potrivit unui comunicat primit la redacție, discuţiile au cuprins un amplu schimb de opinii asupra situaţiei complexurilor energetice
Hunedoara (CEH) şi Oltenia ( CEO) şi identificarea celor mai bune modalităţi de salvare a acestora. „Elaborarea unei legi speciale, prin care să se prevadă ca energia electrică produsă pe bază de huilă să aibă o cotă reglementată de 4,8-5% din pia a de energie românească, ar putea salva CEH, din punct de vedere economic. Ar fi perfect, ca pe o piață liberă a energiei, să ne producem 4,8% — 5% (energie, n.r.), de atât avem nevoie, la un preț reglementat. Această concesie pe care ne-ar face-o Bruxelles-ul, împreună cu introducerea disciplinei organizatorice și a muncii, stoparea fraudelor — de la firul ierbii, ar salva CEH și l-ar duce preț de 40-50 de ani în față, cât există resurse de huilă”, a declarat Haralambie Vochiţoiu.
Un alt subiect important, abordat în cadrul întrevederii a fost şi Memorandumul depus la Guvern, de către Scharfstein Group, document ce prevede un viitor parteneriat cu statul român, în scopul de a susţine financiar activitatea derulată de Complexul Energetic Hunedoara, pe o perioada de 10 ani, cu aproximativ un miliard de Euro. În acest sens, cei trei interlocutori au analizat posibilitatea ca situaţia precară a celor două complexuri energetice să se schimbe datorită investiţiilor străine.
brc2De asemenea, liderul Grupului parlamentar al U.N.P.R a mai adus în discuţie mina Petrila şi –Regenerarea unui peisaj industrial – proiect ce are drept scop reconversia funcțională a zonei industriale Petrila, amenințată de demolare și de “ecologizare”, luând drept exemplu proiectele reușite din Germania, Franța, Olanda sau Belgia.
Nu în ultimul rând, în cadrul întrevederii a fost abordat şi subiectul referitor la Proiectul de Lege nr.721/2015 privind modificarea şi completarea Legii recunoştinţei pentru Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989 şi pentru revolta muncitorească anticomunistă-
Lupeni- august 1977, iniţiat de liderul de Grup al U.N.P.R, Haralambie Vochiţoiu, proiect care a primit aviz favorabil. În acelaşi timp, Viceprim-ministrul Costin Borc, Ministrul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri şi-a exprimat disponibilitatea de a colabora cu Comisia parlamentară înfiinţată la iniţiativa domnului senator, Haralambie Vochiţoiu, cu privire la
situaţia complexurilor energetice CEH şi CEO.
La finalul consultărilor, s-a hotarât analizarea tuturor aspectelor discutate în cadrul şedinţei, cu specialişti în domeniu şi stabilirea, ulterior, a unei noi întâlniri de lucru.
***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.