,,Şcoala Altfel” la Staţia de Tratare a Apei de la Jieţ

apaaltfel1Mai mulți elevi de la Scoala Gimnazială „ I.G. Duca” din Petroşani si de la Scoala Gimnazială NR. 5 din Petrila au vizitat astăzi, 21 aprilie 2016, Stația de Tratare a Apei de la Jieţ. Vizita copiilor face parte din programul stabilit pentru Săptămâna ”Școala Altfel” si incheie seria vizitelor din activitătile desfasurate in decursul acestei saptamani, la staţiile de Tratare a Apei de la Jieţ si Valea de Peşti si la staţia de epurare a apei de la Dănuţoni.

Șeful Departamentului Productie de la Apa Serv, Cristian Ionică impreuna cu Șeful Stației de Tratare a Apei, inginerul Horia Ciocan, i-au condus pe elevi prin toate modulele stației și le-a explicat întreg procesul de tratare a apei, de la intrarea și până la ieșirea din stație. Au vizitat rezervoarele de apă, sala vanelor, sala filtrelor unde au asistat la procesul de spălare al filtrelor. La laboratorul de analize au asistat la modul cum se efectueaza analizele apei . Ei au învaţat de la specialiştii Apa Serv despre traseul apei, de la captarea de la surse cât și informații esențiale despre importanța apei și a păstrării unui mediu cât mai curat și sănătos.

Elevii au fost foarte receptivi la toate obiectivele vizitate punand intrebari pragmatice la care au primit raspunsuri pe masură. La finalul vizitei a avut loc o sesiune de verificare a cunostiinţelor acumulate, toţi copii primind ca rasplată cate o diplomă personalizată cu evenimentul la care au participat.

apaaltfel6

apaaltfel5

apaaltfel4

apaaltfel3

 

apaaltfel2