Iuliu Winkler: ”Cooperarea, soluția pentru crizele multiple pe care le traversează UE”

winkler la sibiuÎn existenţa sa de cinci decenii, comunitatea europeană a trecut prin mai multe crize economice, politice şi sociale şi de fiecare dată a ieşit din acestea mai puternică, a afirmat deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE), vineri, la Sibiu, la finalul conferinţei economice intitulată „Regândirea unei politici economice pentru IMM-urile europene”.

„Europa traversează o criză adâncă şi multiplă, iar în spaţiul public se vorbeşte foarte des despre aceasta. Se fac însă prea puţine referinţe la faptul că, în ultimele cinci decenii, Europa s-a aflat de mai multe ori în crize economice, politice şi sociale, şi întotdeauna după acestea a apărut şi mai consolidată. Aşa se va întâmpla şi de această dată. Soluția pentru aceste crize multiple pe care le traversează UE o reprezintă mai multă cooperare europeană, mai multă eficienţă şi mai multă grijă pentru cetăţenii săi”, a declarat Iuliu Winkler.

Deputatul european a mai vorbit despre importanța pe care IMM-urile o joacă în economia europeană și pe care o pot avea în economia transilvăneană. ”Pe bună dreptate se spune despre întreprinderile mici şi mijlocii că reprezintă coloana vertebrală a economiilor europene, iar acest lucru este adevărat pentru Sibiu, precum și pentru întreaga Transilvanie. În perioada următoare, toate programele operaţionale aferente ciclului bugetar 2014-2020 vor fi deschise în România şi vor apărea oportunităţi deosebit de importante pentru IMM-uri în domeniul IT, în creşterea competitivităţii, în cercetare și inovare. Toate aceste oportunităţi pot fi mai bine utilizate dacă întreprinderile transilvane se conectează mai intens la fluxurile economice şi comerciale europene, dacă acordăm mai mult timp construirii legăturilor dintre noi şi economiile avansate ale UE. Urmează o perioadă a multiplelor posibilităţi. Depinde de noi să le folosim pe acestea în favoarea noastră. Orice IMM prosper, profitabil, va crea locuri de muncă şi va contribui la economia locală, aducând prosperitate fiecăruia dintre membrii comunităţii”, a mai spus Iuliu Winkler.

În cadrul conferinței economice de la Sibiu au fost dezbătute teme cu privire la  adaptarea sectorului IMM de la piețele regionale la cele globale, dar și politica europeană pentru subvenții și finanțare.

Printre invitații care au susținut prelegeri îi amintim pe deputații europeni Paul Rübig (Austria) și Ivan Stefanec (Slovacia), Carmen Mărcuș, analist economic – Strategia Europa 2020 și guvernanța economică din cadrul Reprezentanței Comisiei Europene la București, Ingo Friederich, fost vicepreședinte al Parlamentului European, în prezent, președinte al Senatului Economic European, Ágnes Nagy, membru în CA al BNR, inspectorul-șef al ITM Sibiu, Francisc Szombatfalvi, precum și Zoltan Nagy-Begye, președintele filialei București a Asociației Economiștilor Maghiari din România.

Conferința a prilejuit contactul direct între membrii unei importante delegații a unor asociații de afaceri și profesionale din Germania și Austria și reprezentanți ai mediului de afaceri din Sibiu.

Conferința de la Sibiu, al cărui organizator principal a fost SME Europe, organizația de lobby a Partidulu Popular European, s-a bucurat de patronajul comisarului european Elzbieta Bienkowska, precum şi de sprijinul primarului Sibiului, Cora Astrid Fodor, şi a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Constantin Şovăială.

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.