Maratonul lecturii duce cartea românească în școlile din Ungaria

lectura2La Petroșani a început ieri dimineață un inedit maraton de lectură, inițiat de Asociația ”Doctor Clown” în parteneriat cu Primăria municipiului Petroșani și Asociația ”Casa Pro Urbis” Petroșsni. În carul acestui eveniment, oamenii au fost invitați să participe la un maraton de 24 de ore de lectură de carte românească și, pe de altă parte, cetățenii sunt încurajați să doneze cărți de literatură în limba română. Acestea vor ajunge, prin mjlocirea Asociației ”Doctor Clown” la elevii care urmează cursurile Liceului românesc ”Nicolae Bălcescu” din orașul maghar Gyula, precum și la comunitatea română din Gyula (Ungaria).

La eveniment, alături de scriitorii Valeriu Butulescu, Ioan Velica, Petronela Vali Stavu și Gheorghe Niculescu, a participat și primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi. ”Felicit organizatorii acestui maraton de lectură în ștafetă, într-o perioadă în care apetitul pentru lectura clasică, folosind cartea ca suport informativ, se găsește în declin. Aveți și voi prilejul să participați la acest maraton la care s-au înscris deja iubitori de lectură până duminică dimineața”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi.

În cursul nopții, la eveniment au luat parte și actori ai Teatrului ”Ion D. Sîrbu” din Petroșani.

Cei ce doresc să doneze cărți pot face acest lucru în cadrul acțiunii. Toate cărțile donate vor ajunge la liceul Nicolae Bălcescu al comunității române din Gyula – Ungaria. Durata acțiunii este până luni dimineața.

lectura1

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.