Ultimii veterani ai Petroșaniului, omagiați de primarul Tiberiu Iacob Ridzi

veterani1Întâlnirea anuală a primarului Tiberiu Iacob Ridzi cu veteranii de război din Petroșani, prilejuită de marcarea Zilei Naționale a Veteranilor de Război a devenit deja o respectabilă tradiție în calendarul activităților derulate de administrația publică locală de la Petroșani.

Anul acesta, doar Domnica Ileșoi, la fel de volubilă și spirituală la cei 88 de ani ai săi, așa cum noi, jurnaliștii, o știm de câțiva ani, a putut onora invitația primarului Tiberiu Iacob Ridzi, din partea căruia a primit onorul cuvenit veteranilor de război. Și de această dată, Domnica Ileșoi a reușit să capteze atenția auditoriului cu amintirile sale din timpul războiului, istorisite cu atât de mult har.

În Petroșani mai supraviețuiesc astîzi doar 4 veterani de război, însă la întâlnirea cu reprezentanții autorităților locale nu a putut veni decât Domnica Ileșoi, ceilalți fiind prea bolnavi pentru a mai putea face deplasarea la sediul Primăriei din Petroșani. Chiar și așa, alîturi de Domnica Ileșoi, veteranii Iosif Demeter, Vasile Coconeț și Iosif-Eurgen Bîrsan au fost distinși de primarul Petroșaniului cu dimplome de onoare și o simbolică primă financară.

 

”Ziua Veteranilor de Război este o zi în care ne întoarcem gândurile către eroii neamului românesc, fiind un prilej de a ne arăta admiraţia şi respectul pentru curajul şi sacrificiile făcute de ei în numele libertăţii şi independenței poporului român. Cu mare stimă şi recunoştinţă, gândurile mele, dar şi ale întregii comunităţi locale, se întorc către dumneavoastră, veteranii din municipiul nostru, care au luptat cu îndârjire pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a României, dorindu-vă multă sănătate, fericire şi pace sufletească. Cu această ocazie doresc să urez un sincer „La Mulţi Ani!” tuturor veteranilor de război din municipiul Petroşani”, a transmis primarul Tiberiu Iacob Ridzi, cu ocazia Zilei Veteranilor de Război.
***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.