Cu inima curată, pe ”Drumul Crucii” de la Lupeni la Straja

cruce3Câteva sute de credincioși din Valea Jiului, dar și zeci de pelerini veniți din diverse colțuri ale țării au înfruntat vremea rea și au participat astăzi, în Vinerea Patimilor, la procesiunea religioasă a ”Drumului Crucii” din centrul municipiului Lupeni până sus, în munte, la schitul Straja, din stațiunea turistică cu același nume situată la 1440 metri în Munții Vâlcan.

În rândul credincioșilor veniți cu inima curată să rememoreze patimile lui Hristos, s-au numărat și numeoși politicieni locali care au înțeles că, în prag de sărbătoare creștină, luptei politică trebuie să-i ia locul evlavia, rugăciunea și buna înțelegere. Majoritatea candidaților la funcția de primar al municipiului Lupeni, dar și câțiva dintre competitorii politici ai alegerilor pentru consiliile locale și Consiliul județean au fost prezenți astăzi la Cimitirul Eroilor din Lupeni, locul în care a fost ținută slujba religioasă de către un sobor de preoți în fruntea cărora s-a aflat chiar Prea Sfințitul Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei. Este adevărat, puțini dintre aceștia au participat și la procesiunea religioasă a drumului crucii.

cruce2”Astăzi ne gândim mai mult la Hristos decât în orice altă zi… Sacrificiul Lui ne-a mântuit, învierea Lui ne-a luminat iar învățătura Lui ne va izbăvi în vecii vecilor. Drumul Crucii de la Lupeni stă mărturie credinței noastre milenare”, a decarat Adrian Nicolae David, președintele Consiliului județean Hunedoara, care s-a numărat printre pelerinii Drumului Crucii din acest an.

”Trăiesc an de an, încă de vremea copilăriei mele, emoția acestui eveniment religios reprezentativ pentru municipiul Lupeni. Cred că pilda patimilor lui Hristos trebuie să stea în atenția tuturor creștinilor. Vă doresc ca Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului Iisus Hristos să vă aducă lumină şi linişte în casă şi în suflet, sănătate, belşug şi zile fericite alături de cei dragi. Paşte Fericit!”,  a spus, la râdul său, deputatul Cristian Resmeriță.

cruce4

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.