Nedeia de la Muzeul Tradițiilor din curtea bisericii Sf. Varvara din Petroșani

nedeievarvara1Vremea capricioasă de astăzi nu a putut înfrâna dorința momârlanilor din Petroșani de a se întâlni la frumoasa Biserică Sf. Varvara din cartierul Aeroport, alături de numeroși localnici dreptcredincioși, la praznicul nedeii din Aeroportul petroșănean. Cu mic, cu mare, câteva zeci de oameni s-au alăturat organizatorilor nedeii și părinților parohi ai frumoasei bisericuțe din lemn în curtea căreia părintele Pătrașcu a ctitorit și un frumos muzeu al tradițiilor momârlănești, pentru a sărbători împreună bucuria sărbătorilor tradiționale ale momârlanilor.

nedeievarvara3Alături de aceștia la sfânta slujbă, dar și la praznicul de după aceasta, s-a alăturat și primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi. ”Am ales și astăzi să fiu alături de comunitatea momîrlanilor, de data aceasta la Biserica Sfânta Varvara, unde am spus și astăzi ”Hrstos a înviat !” Nu a fost vreme prea bună dar nedeile sunt la fel de frumoase indiferent de vreme. Iar cea de la biserica Sfânta Varvara are categoric, un parfum aparte. Chiar dacă astăzi vremea este ploioasă și rece, totul a fost așa cum se petrece de fiecare dată. Poate și pentru faptul că prezența ocrotitoare a părintelui Octavian Pătrașcu, secondat de părintele Nicolae Tănase, este simțită ca o mare binecuvântare de toți cei ce participă la această nedeie. Sunt clipe de frumusețe sufletească absolut necesare în orice zi a anului. Iar acum, în această perioadă specială a Paștilor, cu atât mai mult. Tinerii îmbrăcați în straie de momârlani care au venit să cânte și să danseze, au sporit frumusețea acestei tradiții, la care sunt întotdeauna bucuros să fiu prezent”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi. 

nedeievarvara2

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.