Cristian Resmeriță aduce în dezbaterea electorală proiectele sale pentru ”Un nou început la Lupeni”

cristi resmeritaDeputatul PSD Cristian Resmeriță, candidatul desemnat al acestei formațiuni politice pentru funcția de primar al municipiului Lupeni a dezvăluit astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, principalele direcții în care își va orienta campania electorală care începe mâine. În primul rând, Resmeriță spune că va aborda această campanie electorală în deplin respect față de noile prevederi legale privind desfășurarea acestia. ”Avem parte anul acesta de o campanie atipică, generată de noile prevederi legale pe care, așa cum am făcut în toate campaniile electorale la care am participat, le voi respecta întrutotul. Informez în acest sens cetățenii Lupeniului că am dispus retragerea bannerelor pe care le-am amplasat în cursul lunii trecute pentru a populariza în rândul oamenilor intenția mea de a candida pentru funcția de primar al municipiului Lupeni. Facem acest lucru nu pentru că așa vor alții, ci pentru că așa prevede legea și trebuie să o respectăm”, a declarat Cristian Resmeriță.

Acesta arată că, în conformitate cu prevederile legale, campania sa electorală se va derula prin intermediul mass-media și prin distribuirea de pliante electorale. ”Pentru mine, nu este o campanie electorală foarte grea. Până la urmă nu trebuie să fac nimic altceva decât ceea ce am făcut și până acum, în activitatea mea de zi cu zi. Le voi vorbi cetățenilor Lupeniului despre proiectul meu intitulat ”Lupeni – un nou început !”, despre modul în care intenționez să contribui, de data aceasta ca primar, la dezvoltarea orașului nostru. Nu mă delimitez de ceea ce a fost până acum și vreau să vă spun că, deși nu mai sunt prezenți pe listele de candidați, actualul primar și actualul viceprimar al Lupeniului îmi rămân aproape în demersul de dezvoltare a orașului”, spune Resmeriță.

Acesta arată, totodată, că în acest moment Administrația Locală este, din punct de vedere financiar, ”pe zero” după ce marile proiecte de dezvoltare a infrastructurii publice (stațiunea Straja, modernizarea drumului de centură, Palatul Cultural, grădinița nouă ș.a.) au secătuit bugetul local în anii precedenți. ”Au fost lucrări de anvergură, care au costat foarte mulți bani și pe care le-am dus la bun sfârșit. Acum suntem pregătiți, inclusiv din punct de vedere financiar, să începem alte proiecte, mai mici din punct de vedere financiar, dar cu impact direct în creșterea confortului cetățenilor. Un exemplu concludent este proiectul privind reabilitarea drumurilor și trotuarelor, care vizează toate zonele din Lupeni, de la Primărie și până la ieșirea din Bărbăteni, apoi cartierul Ștefan și cartierul Viitorului și toate celelalte cartiere ale Lupeniului în care vom reface tot ceea ce ține de trotuare, alei pietonale și străzi adiacente, până la intrările în blocurile de locuințe. Ca să nu spună cineva că mint, argumentez faptul că deja proiectul este scos de Primăria Lupeni la licitație, iar din valoarea totală de 15 milioane de lei a acestuia, Consilul local a aprobat pentru acest an o finanțare de 5 milioane de lei”, explică Cristian Resmeriță.

”Acesta este doar un singur exemplu, în programul meu regăsindu-se mult mai multe proiecte prin care doresc ca, împreună cu echipa din Consiliul local și cu cei din Primărie, să transformăm Lupeniul într-un oraș primitor, un oraș care să completeze stațiunea turistică Straja (pentru a cărei dezvoltare am de asemenea în intenție câteva importante proiecte), un oraș în care cetățenii să aibă tot confortul necesar unei civilizații urbane. Mizez, în acest sens, pe accesarea de fonduri europene, pe atragerea de bani de la bugetul de stat și bugetul Consiliului județean. Voi folosi în acest sens experiența pe care am acumulat-o în cei aproape 4 ani cât am fost consilier local, dar mai ales experiența celor aproape 8 ani ca deputat”, mai completează Cristian Resmeriță.

Deputatul a mai arătat, în conferința de presă de astăzi, că va aborda în mod public fiecare punct al programului său electoral, în perioada campaniei electorale, astfel încât cetățenii să înțeleagă cât mai exact care este diferența între cei care promit o dată la 4 ani și cei care arată ce au făcut și ce pot să facă pentru comunitate în anii următori.