A 7-a ediție a Zilelor Maghiare din județul Hunedoara a fost un succes

zileleZilele Maghiare s-au statornicit deja în viața comunității maghiare din județul Hunedoara, devenind un cadru sărbătoresc de a promova și împărtăși majorității valorile culturale și tradițiile maghiare, consideră deputatul european Iuliu Winkler, președintele UDMR Hunedoara.

În opinia deputatului european comunitatea maghiară din județul Hunedoara poate să-și construiască un viitor doar păstrându-și tradițiile. ”Suntem acasă în județul Hunedoara. (…) Trebuie să arătăm întregii comunități hunedorene care sunt rădăcinile noastre, pentru că numai așa putem să facem planuri de viitor pe pământul nostru natal.  Zilele Maghiare ne oferă posibilitatea de a veni în spațiul public, și împreună cu oaspeții noștri să promovăm tradițiile noastre culturale”, a subliniat președintele UDMR Hunedoara.

Deputatul european a mai arătat că manifestările din cadrul Zilelor Maghiare sunt pregătite de o echipă mică, dar plină de entuziasm, care este ajutată nu numai de profesori, dar și de elevi ai Liceului Teoretic ”Téglás Gábor” din Deva. ”Zilele Maghiare ajung, prin organizarea de diverse evenimente, în mijlocul celor mai mici și izolate comunități ale noastre din județ”, a mai spus Winkler.

Potrivit acestuia, ediția din acest an a Zilelor Maghiare a fost una de succes, care a arătat încă odată comuniunea în care trăiesc maghiarii din județul Hunedoara. ”În sudul Transilvaniei, comunității maghiare nu-i este ușor să supraviețuiască. Pentru aceasta avem nevoie de parteneri ca să prindem putere și să rămânem solidari. Succesul acestei ediții a Zilelor Maghiare a adus cu sine speranță și o atmosferă optimistă în privința forței micii noastre comunități. (…) Cred că succesul acestui eveniment cultural de 9 zile arată că putem să privim optimiști spre alegerile locale”, a declarat Iuliu Winkler.

Pe parcursul celor 9 zile, oaspeții din Várpalota, Szombathely și Kecel din Ungaria, precum și cei din județul Covasna au primit un rol important în desfășurarea manifestărilor, datorită lor programul Zilelor Maghiare îmbogățindu-se. Cea de-a 7-a ediție a Zilelor Maghiare din județul Hunedoara își va închide porțile, luni, cu două evenimente organizate la Deva și Hunedoara dedicate Zilei Europei.

zile1

zile3

zile2