Un model al tradiţiei ortodoxe: Hramul Bisericii din Paroșeni-Vulcan

paroseni3Duminică, 8 mai 2016,  la biserica din Paroșeni a fost, ca de fiecare dată la o săptămână după Sfintele paști, prilej de sărbătoare mare. Duminica Tomii este hramul bisericii ortodoxe din Paroșeni și peste 150 de localnici au ales să fie alături de noul preot al bisericii, dar și de liderii comunității locale vulcănene care au venit la slujbă.

Ca întotdeauna oamenii s-au pregatit pentru acest eveniment, au sfințit bucate pe care apoi le-au împărțit participanților. După datină, cum spune cutuma nedeii paroșene. 

Nu încape nici umbră de îndoială că, în acest an, hramul de la Paroşeni a fost cu adevărat o sărbătoare a localnicilor. Așa cum a remarcat și primarul Gheorghe Ile, prezent ca întotdeauna, în rândul oamenilor: “Biserica din Paroşeni este un stâlp al vieţii celor ce locuiesc, trăiesc şi muncesc aici, oameni pe care noi îi respectăm, le respectăm obârşia, tradiţiile, obiceiurile şi dorinţa de a le arăta şi celorlalţi ori de câte ori este posibil. Mulţumesc tuturor cetățenilor din Paroşeni care s-au implicat în organizarea acestei frumoase activități religioase, spune Gheorghe Ile.

paroseni4

 

paroseni5

 

nedeie paroseni1