Politehnica Timișoara – un pas spre viitorul tău!

intalnirea elevilor 07Universitatea Politehnica Timișoara devine universitatea elevilor pentru 3 zile. Peste 900 de elevi din 20 de județe ale țării vor avea ocazia să cunoască mediul universitar tehnic timișorean în cadrul celei de a III­a ediții a proiectului „Politehnica Timișoara – un pas spre viitorul tău!”.

Universitatea Politehnica Timișoara se transformă în fiecare primăvară, pentru un weekend, în universitatea elevilor. Începând cu anul 2014, „Politehnica Timișoara – un pas spre viitorul tău!” s­a dezvoltat constant, astfel încât, la ediția din 2016 peste 900 de elevi din 20 județe s­au calificat la cele 7 concursuri organizate de facultăți în cadrul evenimentului:

  • ArhiContext: Fotografie de context Timișoara, Ediția I, Facultatea de Arhitectură și Urbanism;
  • Concursul de Matematică „Valeriu Alaci”, Ediția a II­a, Facultatea de Automatică și Calculatoare, Facultatea de Electronică și Telecomunicații, Departamentul de Matematică;
  • Concursul de Chimie „Coriolan Drăgulescu”, Ediția a VII­a, Facultatea de Chimie și Ingineria Mediului;
  • Construcțiile: tradiţie şi viitor, Ediția a II­a, Facultatea de Construcții;
  • Concursul Profesional de Idei „Intelligent Electricity Generation”, Ediția a VI- a, Facultatea de Electrotehnică și ELectroenergetică;
  • Managementul și Marketingul Piramidei, Ediția a II­a, Facultatea de Management în Producție și Transporturi;
  • Concursul de aptitudini în domeniul mecanic și mecatronic MecArt, Ediția a VII­a, Facultatea de Mecanică.

„Politehnica Timișoara – un pas spre viitorul tău!” se adresează tinerilor din clasele IX – XII și dorește informarea și familiarizarea elevilor cu mediul universitar în scopul asigurării unei bune tranziții a absolvenților de liceu spre învățământul superior și orientarea lor către o carieră de succes.

Cei peste 900 de elevi vor avea ocazia să cunoască mediul universitar tehnic timișorean, oferta de studii a Politehnicii, vor putea să­și verifice cunoștințele în domeniile de interes prin participarea la concursurile organizate de facultăți, vor lua contact cu cei care sunt deja studenți și vor cunoaşte îndeaproape orașul Timișoara.

Costurile pentru transportul, cazarea și masa elevilor și a profesorilor însoțitori (aprox. 1000 de persoane) sunt suportate de către Universitatea Politehnica.

Deschiderea festivă a evenimentului „Politehnica Timișoara – un pas spre viitorul tău!” va avea loc vineri, 13 mai, ora 15.30, la Sala Capitol a Filarmonicii „Banatul”, în prezența rectorului UPT, prof.univ.dr.ing. Viorel­Aurel Șerban, a reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Timiș și a directorilor unor importante companii din Timișoara.