Primăria Petroșani are, în sfârșit, undă verde pentru introducerea gazului metan în cartierul Colonie

gazPrimăria Petroșani are, în sfârșit, undă verde pentru introducerea gazului metan în cartierul Colonie, după ce demersurile în această direcție datează încă din anul 2012 însă, din cauza transferului de proprietate al societății de distribuție a gazului metan, ele s-au împotmolit în hățișurile sistmului birocratic și legislativ.

Primarul municipiului Petroșani a anunțat astăzi că, în cursul zilei de miecuri, 11 mai 2016, a primit în sfârșit și avizul din partea societății E-on Gaz pentru demararea proiectului de introducere a rețelei de distribuție a gazului metan în cartierul Colonie. ”Am primit avizul de la sediul central E-on și acum avem completă toată documentația necesară pentru demararea acestei investiții. În următoarele maxim două săptămâni vom urca pe SEAP acest proiect de investiții atât de necesar mai ales pentru cei care locuiesc în Colonie și sper ca în cel mai scurt timp să putem demara efectiv lucrările”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Acesta precizează de administrația locală are deja prevăzuți și banii pentru efectuarea lucrărilor la gaz în Colonie, în bugetul local pentru anul 2016 fiind cuprinse 7 miliarde de lei vechi în acest sens.

Potrivit legii, Primăria poate finanța lucrările la extinderea rețelei de distribuție a gazului metan și racordarea obiectivelor publice din zona vizată, respesctiv Stația de colectare și selectare a deșeurilor, Cantina socială, Grădinița și Școala generală nr. 2, toate din cartierul Colonie. Toți abonații casnici care doresc însă să se racordeze la această rețea vor putea face acest lucru, cu acordul Primăriei municipiului Petroșani. Rețeaua de gaz din cartierul Colonie va traversa, în primă fază, străzile Titu Maiorescu, Cuza Vodă, Cărbunelui, Aurel Vlaicu, Gheorghe Barițiu, Plopilor, Dacia și Tudor Vladimirescu.

Directorul executiv al DADPP Petroșani, Daniel Vișan, spune la rândul său că soluția aleasă pentru introducerea gazului metan în Colonie este prin conductă îngropată, iar potrivit estimărilor sale, din momentul semnării contractului de execuție, în maxim 3 luni de zile, toți locuitorii din zonele sus menționate care doresc să se racodeze la gaz, vor avea acces la acest serviciu de utilitate publică.