La Hunedoara se deschide ”Târgul European al Castelelor”

targul european al castelelor hunedoaraPrimăria municipiului Hunedoara împreună cu Muzeul Castelul Corvinilor organizează în perioada 14-15 mai 2016  o nouă ediție a “Târgului European al Castelelor” – un eveniment unic în România, care doreşte să promoveze frumuseţea monumentelor istorice din țară și din Europa.

“Târgul European al Castelelor” se află la cea de-a doua ediţie și se bucură de confirmarea prezenţei a 29 de obiective istorice din 5 țări din Europa: România, Slovenia, Ungaria, Polonia și Bulgaria.

În cadrul acestui eveniment, expozanţii îşi vor putea face cunoscută oferta turistică şi îşi vor putea prezenta principalele elemente de atracţie turistică şi istorică. O prezență inedită în cadrul târgului este, anul acesta, cea a șoimarilor de la Asociația pentru Șoimărit și Protecția Pasărilor de pradă Peregrinus, care vor prezenta arta șoimăritului și demonstrații cu pasări de pradă.

În cele două zile de târg din acest week-end, membrii Asociației Arche, care sunt și participanți la târg, vor organiza o expoziție ce urmărește să demonstreze că reședințele nobiliare – chiar și cele puțin cunoscute publicului larg – pot fi reintegrate în circuitul turistic și economic și pot deveni surse de dezvoltare pentru comunitățile locale. Tot în cadrul evenimentului se vor organiza turniruri și concursuri medievale, tir cu arcul, simulări de lupte între cavaleri şi lecţii de spadă.