Valeriu Butulescu ”escaladează” spiritual Marele Zid Chinezesc

butulescuO apreciată revistă de cultură din China,  „Monthly Poetry”  a publicat în ediția sa din luna aprilie o cuprinzătoare selecţie din aforismele lui Valeriu Butulescu, traduse în limba chineză de scriitoarea Chen Xiao Ying. Articolul conție, de asemenea, o amplă prezentare a reputatului scriitor din Valea Jiului.

Tot în articolul publicat de revista de cultură din China, aflăm că în luna iunie 2016 va ieşi de sub tipar și un consistent volum cuprinzînd aforismele lui Valeriu Butulescu, fapt care marchează astfel debutul editorial al scriitorului în China. De la domnia sa am aflat, de altfel că lansarea oficială a cărţii va avea loc în august, sub patronajul Institutului Cultural Român, cu ocazia Târgului de Carte de la Beijing, eveniment la care Valeriu Butulescu a fost bineînțeles invitat să participe.

Referitor la acest nou eveniment cultural care-l are în centrul atenției, scriitorul Valeriu Butulescu a declarat: „Sunt profund recunoscător Institutului Cultural Român, dar şi prestigioasei editurii  Zhongyi, specializată în traduceri, care suportă toate cheltuielie legate de tipărirea şi promovarea aforismelor mele în China. Se împlineşte astfel un vis al meu mai vechi: escaladarea spirituală a Marelui Zid, interacţiunea cu una din cele mai vechi şi fascinante culturi ale lumii”