Parcul Eolian Dobraia, obiectiv principal al administrației PNL pentru Petrila

dobraia parc eolianParcul Eolian Dobraia este unul dintre obiectivele principale pentru 2016-2020 al  primarului Ilie Păducel și al echipei politice a PNL Petrila. Obiectivul municipalității este obținerea, prin finalizarea acestei investiții și darea ei în folosință, independenta energetica a orasului Petrila.

„Din discuțiile pe care le-am purtat cu reprezentanții firmei româno-germane care sunt interesați de acest obiectiv, am înțeles că este posibil ca lucrările de construcție să fie începute încă din acest an. Parcul eolian va fi amplasat pe Muntele Dobraia și va include 50 de turbine. Va fi cel mai mare parc eolian din țară”, a declarat primarul orașului Petrila, Ilie Păducel.

Acesta a explicat ca firma străină a efectuat deja mai multe măsuratori referitoare la viteza vântului și la directia curenților de aer, încă din anul 2009, după care a fost luată decizia de construire a turbinelor. Suprafața ocupată de viitorul parc eolian include porțiuni din perimetrele administrative ale localităților Petrila, Petroșani și Orăștioara.