Salariile angajaților CEH vor fi plătite după ce instanța a decis suspendarea executărilor silite

protest mineriSalariile pe luna aprilie la Complexului Energetic Hunedoara (CEH) vor putea fi achitate pentru cei aproximativ 6.300 de salariați ai societății, după ce o instanță a Judecătoriei Deva a decis luni suspendarea executărilor silite în cazul acestei companii.

Vicepreședintele Sindicatului „Muntele”, Cristian Iștoc, a declarat luni, pentru AGERPRES, că salariile vor fi plătite angajaților cel mai târziu în cursul zilei de marți. „Pentru ca salariile să poată fi plătite, a fost nevoie ca administrația CEH să ceară la Judecătoria Deva suspendarea procedurilor de executare silită, decise de alte instanțe în cazul mai multor creditori. Sperăm ca oamenii să-și încaseze restul de plată pe luna aprilie cel mai târziu în cursul zilei de marți”, a afirmat Iștoc.

Mai multe firme au dat în judecată CEH și au cerut executarea silită a companiei pentru diverse sume de bani neachitate în timp. Demersurile acestor agenți economici survin după ce Curtea de Apel Alba Iulia a decis rejudecarea la Tribunalul Hunedoara a dosarului de intrare în insolvență a CEH.

Ultima societate care a reușit să obțină, în instanță, executarea silită a CEH este o firmă care asigura hrana minerilor la intrarea în schimb și care s-a înscris la masa credală cu o datorie de recuperat în valoare de 3,6 milioane lei.

În cadrul CEH lucrează peste 6.300 de angajați la termocentralele Mintia, Paroșeni și minele Lonea, Lupeni, Livezeni și Vulcan.

CEH are datorii de peste 1,5 miliarde lei, din care 1,2 miliarde lei la bugetul statului.

AGERPRES