Tiberiu Iacob Ridzi și Adrian David, parteneri pentru modernizarea drumului de centură din Petroșani

iacob cu davidMunicipalitatea din Petroșani a finalizat procedurile de atribuire a contractului de execuție a lucrărilor care vizează modernizarea primului tronson din centura municipiului Petroșani. Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi a anunțat că, zilele trecute, a fost semnat contractul cu asocierea de firme Zona D SRL și Archi Studio SRL, câștigătorii licitaței desfășurate în sistem electronic de autoritățile locale de la Petroșani.

”În termen de cel mult o lună de zile vor fi realizate documentele de proiectare a lucrării, iar mai apoi, în maxim 4 luni, după semnarea avizului de începere a lucrărilor de construcție, drumul de centură al municipiului Petroșani va fi complet reabilitat pe porțiunea cuprinsă între Căsuța Albastră și sensul giratoriu cu avion”, a anunțat Tiberiu Iacob Ridzi.

Primarul Petroșaniului spune că lucrările prevăzute a fi executate la această porțiune de 1900 metri de drum pe centura municipiului constau în înlocuirea bordurilor deteriorate, frezarea și decaparea drumului actual și turnarea de două covoare de asfalt pe întreaga porțiune de drum.

Informația a fost prezentată astăzi, într-o conferință comună a primarului Tiberiu Iacob Ridzi împreună cu președintele Consilului județean Hunedoara, Adrian Nicolae David, despre care primarul Petroșaniului spune că a făcut posibilă concretizarea acestui proiect major de invesiții pentru Petroșani. ”Acest proiect are o valoare de 3 milioane de lei noi, la care se adaugă TVA și vreau să precizez că fără ajutorul Consiliului județean Hunedoara nu am fi reușit să demarăm această investiție, drept pentru care îi mulțumesc public domnului președinte Adrian David”, a spus primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

La rândul său, președintele Consiliului județean Hunedoara arată că, într-un fel, participarea Consiliului județean Hunedoara la finanțarea acestei investiții este firească, dacă avem în vedere chiar și numai faptul că pe acest drum se derulează întregul trafic local și de tranzit al Văii Jiului. ”Nu cred că există vreun șofer din Valea Jiului care să nu tranziteze acest drum. El reprezintă în același timp principala arteră de acces rutier spre reședința de județ și principala cale de tranzit a județului Hunedoara. Am considerat că este și de datoria noastră să susținem acest proiect al domnului primar Iacob-Ridzi și, fără intenția de a face promisiuni electorale, vreau să-i garantez domnului primar că vom căuta soluția pentru ca, la rectificarea de buget al Consiliului județean din acest an, să alocăm o parte din bani și pentru reabiltarea celuilalt tronson din drumul de centură al municipiului Petroșani”, a declarat Adrian Nicolae David.