Liceeni cu mai multă experiență la Petroșani

liceeni1Proietul inițiat de tinerii din cadrul Consiliului Consultativ al Tinerilor din municipiul Petroșani, intitulat ”Liceeni în schimb de experiență” a ajuns la final.

Derulat în intervalul 9 – 11 mai 2016, prin angrenarea elevilor din clasele a X-a de la cele 4 colegii, proiectul le-a oferit unor tineri din cadrul colegiilor de pe raza municipiului Petroșani oportunitatea unui inedit schimb de experiență. În fapt, liceeni au putut participa, în acest interval de timp,  la cursurile colegilor lor din celelalte unități de învățămînt liceal ale Petroșaniului. Acest itinerariu pe la fiecare colegiu, le-a oferit elevilor oportunitatea asimilării într-un timp scurt a unui set de informații teoretice și aplicații practice utile în experiențele care vor urma.

La final de proiect, elevii participanți au fost astăzi invitați la Primăria municipiului Petroșani, partener în organizarea acestui eveniment, pentru a face o atentă evaluare a succesului repurtat de acest proiect care reprezintă o premieră în sistemul educațional din Valea Jiului și o inedită formă de parteneriat între tinerii din Petroșani.

La diseminarea rezultatelor proiectului ”Liceeni în schimb de experiență” a participat și primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, unul dintre susținătorii fervenți ai activității Consiliului Consultativ al Tinerilor din Petroșani. ”I-am ascultat cu multă atenție pe tineri în ceea ce reprezintă pentru ei esența unui astfel de proiect. Concluzia lor este simplă: doresc să repete acest gen de experiențe. Îi asigur de toată susținerea mea și a colaboratorilor mei ori de câte ori vor dori să organizeze astfel de activități care nu fac altceva decât să consolideze relațiile între tinerii din colegiile de la Petroșani și să-i determine, în același timp, să se implice activ în viața comunității tinerilor din municipiul nostru”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

liceeni2