Relicvele Sfintei Elisabeta din Casa Arpad vor fi aduse spre închinare și rugăciune la Biserica Romano-Catolică din Petroșani

biserica romano catolica petrosaniParohia Romano- Catolică din municipiul Petroșani împreună cu Organizația Caritas Alba Iulia – filiala Petroșani organizează în data de 21 mai 2016, începând cu orele 16.00 evenimentul religios prilejuit de aducerea relicvelor Sf. Elisabeta din Casa Arpad –  protectoarea Organizațiilor Caritas –  la Biserica Sf. Varvara din Petroșani.

Programul evenimentului include descrierea activității caritabile a Bisericii Romano Catolice în comunitățile locale din Valea Jiului, activitatea profesională a Organizației Caritas Alba Iulia pe tot teritoriul țării și, în mod special, mai restrâns în comunitățiile  marginalizate care au nevoie de ajutor  dinValea Jiului.

În cadrul evenimentul vor fi prezenți, cu prezentări speciale, părintele paroh al Bisericii Romano-Catolice din Petroșani, Msgr. Szasz Janos; directorul Departamentului  de Îngrijire la Domiciliu pentru Persoane Vârstnice, Peter Gyorgy; coordonatorul Programelor de Asistență Sociale ale Caritas,Kelemen Alexandru; precum si reprezentanți ai instituțiilor sociale din comunitatea locală a Văii Jiului.

Având în vedere cadrul special și semnificația Sfintei Elisabeta pentru activitatea socială, evenimentul va avea ca focus îngrijirea copiilor și bătrânilor aflați în nevoie. De asemenea, organizatorii informează că evenimentul va fi urmat de o Sfântă Liturghie, începând cu orele 18.00, în Biserica Romano- Catolică ”Sf. Varvara” din municipiul Petroșani.