PNL Vulcan acuzat că aduce în campania electorală mirosul de mici și bere

imax gddCu toate că organizarea de mese festive pentru alegători este interzisă categoric de noile prevederi ale legislației electorale, PNL Vulcan a fost prins cu ”mâța-n sac”, după ce peste 100 de oameni din zonele sărace ale municipiului au fost surprinși la o chermeză electorală la restaurantul aflat în proprietatea unui membru marcant al acestei organizații.

Sesizat asupra acestor încălcări ale legislaței electorale, președintele executiv al PSD Vulcan, Cristian Merișanu a sesizat la rândul său, imediat, Poliția, prin intermediul numărului de urgență 112. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Hunedoara, Bogdan Nițu, în urma acestei sesizări, un echipaj al Poliției s-a deplasat la fața locului pentru verificări, urmând a se întocmi un dosar penal în cadrul căruia vor fi clarificate circumstanțele evenimentului  respectiv și mai ales scopul acestuia.

Cristian Merișanu spune că imediat ce a fost înștiințat de acțiunea celor de la PNL, s-a deplasat în zona clubului respectiv. ”I-am întrebat pe mulți dintre cei care ieșeau de la banchetul respectiv despre ce a fost vorba. Unii au spus că au participat la ziua unui cunoscut fost șef din sectorul minier, alții că au participat la o pomană. Pentru că la acest banchet au fost prezenți și foarte mulți membri ai PNL, am sesizat Poliția și Parchetul. Am înțeles că deja au început audierile celor implicați în acest caz care contravine, în opinia noastră, prevederilor legale în domeniul electoral”, spune Cristian Merișanu.

Președintele PNL Alina Cârstoiu precizează că nu a participat la acțiunea incriminată, despre care a aflat de altfel din presă.

În altă ordine de idei, candidatul independent pentru funcția de primar al municipiului Vulcan, Dan Marinescu acuză la rândul său organizația PNL Vulcan că a derulat acțiuni de campanie, încălcând prevederile legale în materie. ”Săptămâna trecută a fost una în care PNL Vulcan a încălcat de mai multe ori legea electorală ! Pe lângă faza cu micii si berea pentru cei sărmani, a mai mers și cu portavoce în campanie prin oraș, ceea ce este interzis, potrivit noilor prevederi legale”, spune Dan Marinescu.

Foto: gazeta de dimineață.ro