Liviu Dragnea confirmă că, pentru muncă egală, pensionarii mineri au dreptul la pensii egale

dragnea 1O nedreptate făcută pensionarilor mineri încă din anul 2010, când la conducerea Camerei Deputatilor se afla Roberta Anastase, a făcut posibil ca mii de pensionati din sectorul minier să aibă de pierdut sume consistente din drepturile de pensie cuvenite, doar pentru că un paragraf de lege a fost modificat în defavoarea oamenilor care au lucrat în grupe grele de muncă. Lucrurile sunt acum pe cale să fie îndreptate, după ce la insistențele deputatului PSD Cristian Resmeriță, Parlamentul a luat în discuție un amendament în acest sens.
Mai mult, președintele PSD Liviu Dragnea, prezent astăzi în Valea Jiului la Vulcan a confirmat, la o întrebare aresată punctual pe acest subiect de primarul Vulcanului, Gheorghe Ile, că ”la propunerea grupului PSD din Camera Deputatilor a fost pusa pe Ordinea de Zi din data  de 07 iunie 2016, a Camerei Deputatilor când va fi, de altfel, și votată, pensionarilor mineri ai Văii Jiului făcânduli-se din nou dreptate”.
Potrivit deputatului Cristian Resmeriță, istoria acestei probleme este următoarea: în 20 septembrie PD-L a reuşit să adopte Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice ,conform careia prin art, 56 alin (5) stagiul complet de cotizare pentru persoanele prevăzute la alin (1)  din lege, acolo unde se încadrează şi cei care au lucrat in minerit a fost modificat de la 20 de ani la 30 de ani . Începând cu anul 2012 deputatul Cristian Resmeriţă, susțonut ș de alți colegi parlamentari din județul Hunedoara, a inițiat două proiecte legislative și mai multe acte normative pentru modificarea acestui articol din Legea Pensiilor. Din nefericire, acestea au  fost însă respinse de ministrul liberal al Muncii Mariana Câmpeanu.
dragnea2Cristian Resmeriță nu a abandonat însă lupta pe această temă și a readus în atenția Camerei Deputaților, acest subiect. Ultimul demers de acest fel, făcut în data de 10 mai 2016, a adus proiectul de lege cu nr. 614/2015 prin care art 56 din Legea 263/2010 alin 5 se modifica şi stagiul complet pentru persoanele prevăzute la art. 30 alin (1) lit (a ), în atenția Camemeri Deputaților, unde a fost aprobat.
Faptul că acest proiect va deveni lege a fost confirmat astăzi, la Vulcan, de preșdintele PSD Liviu Dragnea, care a promis că, printre alte măsuri ale social-democraților care vor viza Valea Jiului, prima decizie va fi tocmai introducerea proiectului de lege l deputatului Resmeiță pe ordinea de zi a Camerei Deputaților și adoptarea lui prin votul majorității de care dspune PSD în această cameră legislativă.

”De când am constatat această nedreptate pe care Guvernul PDL a făcut-o pentru pensionarii mineri, am făcut din acest subiect obiectivul prioritar al mandatului meu de deputat. Mă bucur că nu voi pleca din Parlament fără ca și această promisiune pe care am asumat-o în fața miilor de pensionari ai Văii Jiului nu va fi rezolvată și-i mulțumesc domnului Liviu Dragnea pentru sprijinul acordat în acest sens, așa cum le mulțumesc tuturor colegilor care au făcut front comun pentru ca să reușim îndreptarea acestei erori care a afectat oameni care au muncit ani grei în subteran”, a declarat Crsitain Resmeriță.