Maraton de filme europene la Hunedoara

festival de film1Festivalul Filmului European se întoarce la Hunedoara în perioada 27-29 mai, mulțumită excelentei colaborări dintre organizatorii FFE și partenerii acestora: Primăria Municipiului Hunedoara, Castelul Corvinilor și Facultatea de Inginerie din Hunedoara.

Maratonul filmelor europene de la Hunedoara debutează în seara zilei de 27 mai, de la 21.30, în curtea interioară a Castelului Corvinilor, cu proiecția filmului Dincolo de calea ferată (România, 2016). Filmul regizat de Cătălin Mitulescu a avut premiera națională în urmă cu doar o lună. Cătălin Mitulescu este câștigător al premiului Palme d’Or pentru scurt metraj la Cannes în 2004 (cu filmul Trafic) și premiat la numeroase alte festivaluri de film. La Gala de deschidere a Festivalului vor fi prezenți și actorii Oana Tudor și Radu Romaniuc, doi dintre protagoniștii filmului, care vor participa după proiecție la o sesiune Q&A.

festival de filmÎn total, ediția hunedoreană a Festivalului Filmului European înseamnă proiecția a zece filme europene, cel mai mare număr de filme proiectate în cadrul unei ediții locale a FFE. Proiecțiile, care reprezintă o perspectivă asupra diversităţii producţiei cinematografice europene, vor avea loc pe parcursul a trei zile la Castelul Corvinilor și în Aula Facultății de Inginerie. Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile. La Gala de deschidere, intrarea se face pe bază de invitații. Programul complet este disponibil pe site-ul oficial al festivalului. Informații la zi pe pagina de Facebook a festivalului.

De douăzeci de ani, în luna mai, Europa ne invită la film, de ziua ei, și tot ea ne face daruri; filme de tot felul, împachetate cu grijă de Festivalul Filmului European. Ediția din 2016, care a început joi, 5 mai 2016, este cea mai generoasă de până acum: un număr impresionant de filme, 85, proiecții în nu mai puțin de 8 săli în București, și cel mai mare număr de ediții locale, 5 (Târgu Mureș, Baia Mare, Cluj-Napoca, Timișoara și Hunedoara).