PNL și Adrian David știu că dacă ai carte, ai parte !

pnl1Într-o campanie electorală dominată de promisuni peste promisiuni, de inaugurări de drumuri, mii de metri cubi de asfalt și kilometri de zugrăveli, PNL a reușit să demonstreze că și în județu Hunedoara rămâne o formațiune politică elitistă, preocupată și de viața spirituală a comunităților.

În acest sens, zilele trecute, la Aninoasa, orașul natal și de domiciliu al actualului lider liberal Adrian Nicolae David (președintele în exercițiu al Consiliului județean Hunedoara), a avut loc un remarcabil eveniment cultural. Este vorba despre lansarea celui de-al 25-lea volum de autor au apreciatului scriitor și documentarist al Văii Jiului, Marian Boboc. De data aceasta, atenția lui Marian Boboc s-a înreptat spre istoria interbelică a orașului Aninoasa. Primul volum al unei serii de 3 pe care care autorul își dorește să le publice, intitulat ”Ecouri din Aninoasa” aduce în fața cititorilor farmecul vieții cotidiene, cu fapte și întâmplări autentice, care au marcat viața oamenilor de la începutul secolului XX în acest mic, dar cochet (la vremea respectivă) oraș al Văii Jiului.

bobocCe au în comun toate acestea cu liberalii ? Poate faptul că de politica liberală se leagă și la Aninoasa evenimente din evoluția acestei așezări. Sau poate că de exemplul unui tânăr liberal aninosean al timpului prezent se leagă speranțele de renaștere a acestei comunități. Cert este că tânărul liberal la care face referire, Adrian Nicolae David, un fiu al Aninoasei, a reușit, din punct de vedere administrativ, în cele doar câteva luni în care a îndeplinit funcția de președinte al Consiliului județean Hunedoara, să realizeze ceea ce n-au reușit în 25 de ani cei de dinaintea sa: asfaltarea drumului județean de acces Iscroni-Aninoasa, care leagă centrul acestui oraș de restul Văii Jiului. Tot de numele lui Adrian Nicolae David se leagă însăși apariția acestui nou volum de istorie autentică, pentru că David, ca un adevprat liberal, a înțeles că și în politică, la fel ca în viață, dacă ai carte, ai parte ! Așa s-a născut ideea acestui volum, ca o provocare lansată de Adrian David scriitorului Marian Boboc și mai apoi, prin necesarul act de mecenat pe care David și echipa PNL Aninoasa l-au făct pentru a scoate de sub tipar acest volum care readuce în atenție file din frumoasa poveste a Aninoasei.

pnl2”Sunt onorat că am putut contribui la apariția acestui volum despre Aninoasa noastră. Cred că, dincolo de asfalt și cărămidă, sufletul unui oraș este, totuși, cultura. Atâta vreme cât un oraș are viață culturală, va dăinui! Felicitări, Marian Boboc! Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi la lansare și mai vreau să vă spun că o parte din aceste volume le vom dona elevilor absolvenți de la școlile din Aninoasa, pentru ca aceștia să aibă sub ochi istoria orașului lor și să o ducă mai departe cu implicare și cu succes”, a declarat Adrian David.

Despre cartea lui Marian Boboc (dar și a lui Adrian David – care semnează, de altfel, și prefața primului volum) au vorbit, la suprlativ remarcabilli oameni de litere ai Văii Jiului – Valeriu Butulescu și Dumitru Gălățan Jieț – așa cum au vorbit, tot la superlativ, cei mai importanți lideri politici hunedoreni care au ținut să fie prezenți la lansarea acestei cărți: Bogdan Ţâmpău (preşedintele PNL Hunedoara), Carmen Elonora Hărău (deputat PNL), Vetuţa Stănescu (vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara),  Ioan Sebastian Bara (managerul Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” Deva-Hunedoara), Ilie Păducel (primarul PNL al Petrilei), Petru Mărginean (primarul PNL al Devei), Marcel Adrian Goia (primarul PNL al Haţegului), Tiberiu Iacob-Ridzi (primarul PNL al Petroşaniului), Ionel Burlec (primarul PNL al Băniţei), Victor Stoica (primarului PNL al comunei Pui), Alina Cîrstoiu (preşedintele PNL Vulcan), Mihăiţă Nistor (fost viceprimar PNL al Aninoasei) și încă mulți, mulți alții.

Semn cât se poate de evident că liberalii hunedoreni n-au uitat povața înaintașilor și știu la fel de bine că ”dacă ai carte, ai parte” !

pnl3