S-a redeschis circulației drumul spre Capitala Daciei, Sarmizegetusa Regia

drum sarmisAutoritățile județene au redeschis circulația pe drumul județean 705A care asigură accesul rutier spre Captala Daciei, Sarmizegetusa Regia, după ce lucrările de modernizare a acestui important drum turistic au fost finalizate.

Drumul județean DJ 705A Costești – Sarmizegetusa Regia care duce spre cetatea dacică Sarmizegetusa Regia a fost reabilitat cu fonduri europene nerambursabile și a fost dat în folosință luni, 23 mai 2016, după ce lucrările au fost finalizate, astfel încât în acest moment nu mai există restricții de circulație pe acest tronson de drum, accesul către Sarmizegetusa Regia putându-se realiza până în apropierea sitului arheologic la o distanță de circa 850 metri, unde există și o parcare amenajată pentru mijloacele de transport.

Serviciul Public de Administrare a Monumentelor Istorice din cadrul Consiliului județean Hunedoara informează că pe ultimul tronson de 850 metri, de la parcare până la intrarea în sit, drumul este acoperit cu piatră cubică și este destinat doar traficului pietonal, accesul autovehiculelor fiind interzis pe această porțiune.

Drumul spre Sarmizegetusa Regia este incontestabil o mare realizare, marcând o opţiune clară a aautorităților județene în vederea punerii în valoare a Sarmizegetusei Regia,. Odată cu redecshiderea circulației pe acest drum modernizat se așteaptă acum și o creştere semnificativă a numărului de turişti care vor vizita începând cu acest an situl arheologic din inima Daciei.