S-a finalizat proiectul ”Tineri pentru județul Hunedoara 2”

niloran1Proiectul ”Tineri pentru județul Hunedoara 2”, implementat de Asociația ”Niloran”, în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara, s-a finalizat cu succes.

În cadrul acestuia, 111 tineri au luat contact cu participarea publică și mecanismele acesteia.

Beneficiarii proiectului au fost elevii Colegiului Național ”I.C. Brătianu” din Hațeg, Colegiul Național ”Aurel Vlaicu” și Liceul Tehnologic ”Nicolaus Olahus”, ambele din Orăștie.

În urma derulării proiectului, dorința de a participa a tinerilor a crescut substanțial, ei putând înțelege acum mecanismele participării publice și cum pot fi ele folosite.

De asemenea, a crescut gradul de informare cu privire la viața socială locală, iar participanții se vor putea implica în viața comunității, în rolurile identificate în cadrul seminarului (ONG-uri, grupuri informale de cetățeni s.a.), în perioada imediat următoare.

”Proiectul “Tineri pentru județul Hunedoara 2” a avut ca scop crearea unei punți de legătură între tineri și societate și acoperirea nevoii tinerilor care studiază în liceele din partea de nord a județului Hunedoara de a-și mări aria de competențe, în special în domeniul participării publice”, a declarat Nicolae Tașcă, președintele Asociației Niloran, coordonatorul acestui proiect.