Aproape 400.000 de cetățeni sunt așteptați astăzi la vot ăn județul Hunedoara

alegeri-locale-2016Un număr de 395.680 de persoane sunt aşteptate duminică la secţiile de vot din judeţul Hunedoara, 19 partide şi formaţiuni politice depunând liste de candidaţi în alegerile locale, potrivit datelor centralizate de Prefectura Hunedoara.

‘”entru alegerile locale din acest an au fost tipărite câte 436.000 de buletine de vot pentru alegerea consilierilor locali, consilierilor judeţeni şi a primarilor. În total, sunt 1.308.000 buletine de vot. Acestea vor fi distribuite la secţiile de votare sub pază’, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean Hunedoara, judecătoarea Cristina Badistru.

Cele mai multe persoane cu drept de vot sunt în municipiul Hunedoara, unde sunt înscrişi pe listele permanente 62.494 alegători, pe locul al doilea se află municipiul Deva, cu 59.922 alegători, iar locul al treilea este ocupat de municipiul Petroşani, cu 36.322 persoane cu drept de vot. La polul opus se află comuna Bătrâna, cu 108 alegători, comuna Bulzeştii de Sus (245 alegători) şi comuna Bunila (301 persoane cu drept de vot).

Un număr de 370 de candidaţi, de la nouă partide politice şi alianţe electorale, s-au înscris în cursa electorală pentru un fotoliu de consilier judeţean în cadrul CJ Hunedoara.

Între cei care vor candida la alegerile locale din iunie se numără doi deputaţi şi un senator, persoane care au îndeplinit funcţii de prefect al judeţului Hunedoara, foşti parlamentari, directori de mari companii, un artist de muzică populară, profesori universitari, dar şi actuala conducere a instituţiei.

În ceea ce priveşte candidaţii la primării, cei mai mulţi sunt în municipiul Hunedoara, unde au intrat în cursa electorală 10 persoane. În municipiul Brad, la fel ca și la Lupeni, vor candida pentru funcţia de primar 9 persoane, iar la Deva 8 persoane. Pe de altă parte, în comuna Bătrâna o singură persoană s-a înscris în cursa electorală pentru fotoliul de primar, în timp ce pentru Consiliul Local a depusă doar o listă de candidaţi din partea unui partid politic (PNL).

În judeţul Hunedoara sunt organizate 524 de secţii de votare, în cele 69 de unităţi administrativ-teritoriale. Cele mai multe vor funcţiona în municipiile Hunedoara (49) şi Deva (46). Cele două localităţi vor avea şi cei mai mulţi consilieri locali, câte 21.

AGERPRES