Temerarul sportiv Avram Iancu va înota 12 ore fără întrerupere pentru ”Bunicii Văii Jiului”

avram iancuImpresionat de activitatea de la singurul centru de îngrijire pentru bătrâni din Petroşani, instituţie înfiinţată prin grija părintelui ortodox, Gabriel Bulf, temeraryl sportiv Avram Iancu din Valea Jiului a decis să-și asume o nouă tentativă sportivă demnă de Cartea Recordurilor, cu speranța că în acest fel va atrage atenția asupra comunității care este invitată să vină în ajutorul Asociației ”Bunicii Văii Jiului”.

”În momentele petrecute printre bătrâni, m-au încercat simţiri deosebite şi am înţeles necesitatea ajutorului de care aceştia au nevoie. Am realizat faptul că azi mă uit eu la ei dar că mâine alţi tineri se vor uita la mine, la tine, la neputinţa noastră de viitori bătrâni, bunici şi străbunici. În acel moment am simţit o mare dorinţă de a face ceva pentru ei şi, am luat decizia de a sacrifica o zi de concediu şi de a înota pentru ei, în mod caritabil, 12 ore fără întrerupere”, spune Avram Iancu.

Evenimentul sportiv cu scop caritabil va avea loc miercuri 8 iunie, de la ora 9,  la Bazinul Didactic din Petroşani. ”Voi susțne un  maraton acvatic dedicat bunicilor Văii Jiului. Efortul meu va începe în primul minut al programului de funcţionare de la bazinul de inot de la Petroșani, respectiv ora 9, şi se va termina în ultimul minut al aceluiaşi program, adică ora 21. Pe tot parcursul zilei, oricine doreşte să asiste la o parte din efortul meu, este binevenit!”, explicăAvram Iancu.

Acesta  îi roagă pe toţi cei care simt alături de bunicii şi străbunicii noştrii, să doneze câţiva lei pentru ei, pentru ca ei să poată să beneficieze de cea mai bună îngrijire. Donațiile vo putea fi făcute, în mod direct la bazin,  unde un voluntar al Crucii Roşii Petroşani, împreună cu un reprezentant de la echipa AS Bike & Run Petroşani, vor colecta sumele de bani care vor fi consemnate într-un registru special conceput pentru acest moment. Pentru cei de la distanţă, care nu pot să vină la bazin dar care doresc să doneze sume de bani, organizatorii spune că pot face donații direct în contul Asociaţiei “Bunicii Văii Jiului”, deschis la BRD Petroşani, RO65BRDE220SV68069742200, cu menţiunea “pentru maratonul acvatic”, reprezentant, Bulf Gabriel. ”Părintele Gabriel Bulf, ne va face cunoscute sumele de bani strânse şi destinaţia lor. Aşadar, haideţi să punem mână de la mână şi să ajutăm singura instituţie din Petroşani care are grijă de bunicii noştri”, este îndemnul lansat de sportivul temerar din Valea Jiului, Avram Iancu.